FIFA-baas valt in slaap, Nedved looft landgenoot Cerny

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

FIFA-baas valt in slaap, Nedved looft landgenoot Cerny

• Het is altijd maar hetzelfde liedje bij de FIFA, moet ook waarnemend voorzitter Issa Hayatou hebben gedacht. Tijdens een persconferentie over de hervormingen binnen de wereldvoetbalbond viel de Kameroener namelijk in slaap. Als een van de weinigen heeft hij klaarblijkelijk een schoon geweten en daardoor heeft hij geen enkele moeite om de slaap te vatten.

• Met een fraaie treffer droeg voormalig FC Twente-aanvaller Jesús Corona dinsdagavond bij aan de 4-0 competitiezege van zijn club FC Porto op União Madeira. Daardoor blijft de Portugese grootmacht voor de 27ste keer op rij ongeslagen in de Primeira Liga De goal van de Mexicaan was een mooie, al lijkt het geen bewussie.

'Cerny is een geweldige speler. Ik herinner hem nog van het jeugdcomplex van Juventus. Hij trainde mee en wij wilden hem graag hebben. Helaas had hij al overeenstemming bereikt met Ajax.'
• Ajax had de Europa League-zege op Celtic van vorige week te danken aan Vaclav Cerny. De jonge Tsjech, hij is pas achttien, maakt inmiddels al een aantal jaren deel uit van de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Maar ook Juve had destijds zijn zinnen op de aanvaller gezet, zo vertelt Pavel Nedved, vicepresident en oud-speler van Juventus, in de Tsjechische krant Sport. Meer weten over Cerny? Lees dan het interview met het Tsjechische talent in de nieuwe VI.

• Voor Jamie Carragher gaat woensdag 2 december de boeken in als een van zijn beste dagen van 2015. Op Twitter deelde de voormalig Liverpool-verdediger zijn blijdschap over de prestatie van zijn oude club (6-1 bekerzege op Southampton) en de aanstelling van Gary Neville, collega-analist op de Britse televisie, als trainer van Valencia.

• De fans van Leeds United zijn wederom boos op de club. Zij moeten vijf pond voor een pie betalen bij het aanschaffen van een wedstrijdticket, ook als ze die helemaal niet willen eten. Volgens de Yorkshire Evening Post is de aanhang inmiddels in opstand gekomen tegen de pie-tax en is er een boze brief naar de club gestuurd.

• De lichamen van voetballers staan tegenwoordig vol met tatoeages. De ene nog gekker dan de andere. Zo heeft de Argentijnse aanvaller Andrés D'Alessandro, momenteel uitkomend voor het Braziliaanse Internacional maar voorheen actief bij onder meer VfL Wolfsburg, zijn eigen hoofd op zijn buik laten vereeuwigen.  

'Als mijn contract bij Manchester City afloopt, wil ik terugkeren naar Indipendiente. Ik heb altijd beloofd dat ik terugkom en dat wil ik niet op late leeftijd doen. Zoals het er nu naar uit ziet, ben ik 31 als ik terugga.'
• Manchester City moet mogelijk vrezen voor een vertrek van Sergio Agüero. De Argentijnse spits wil op zijn 31ste graag terugkeren naar zijn voormalig werkgever in zijn vaderland. Momenteel is hij 27, dus de Engelsen kunnen nog maximaal vier jaar van hun sterspeler genieten.

• Feyenoord-spits Michiel Kramer is vandaag jarig, hij wordt 27, en geeft daarom zijn schoenen weg.

• De tweet die Feyenoord de deur uit stuurde om de aanvalsleider te feliciteren ging echter de mist in… Namens VI overigens ook van harte gefeliciteerd!  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.