FIFA presenteert de drie genomineerden voor The Best Men's Player-award

Reacties

De FIFA heeft vrijdag de drie genomineerden voor de Speler van het Jaar-award bekendgemaakt, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Karim Benzema, Kylian Mbappé en Lionel Messi maken kans op prestigieuze award, die sinds 2016 is losgekoppeld van de Ballon d'Or-verkiezing.

FIFA presenteert de drie genomineerden voor The Best Men's Player-award
© Pro Shots

Een maand geleden maakte FIFA een shortlist met veertien genomineerden bekend, daarvan zijn er nu dus elf spelers afgevallen: Julián Álvarez, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Achraf Hakimi, Vinícius Júnior, Robert Lewandowski, Sadio Mané, Luka Modric, Neymar en Mohamed Salah maken geen kans meer.

Benzema won in 2022 met Real Madrid de Spaanse landstitel, de Champions League en de Europese Super Cup. Daarvoor werd hij al bekroond met de Ballon d'Or, die werd uitgereikt voor de start van het WK. Benzema moest dat toernooi vanwege een blessure laten schieten.

Op het WK eisten Messi en Mbappé een hoofdrol op. De ploeggenoten wonnen met Paris Saint-Germain eerder al de Franse landstitel en Franse Super Cup. Op het WK leidden zij respectievelijk Argentinië en Frankrijk naar de finale. Daarin trok Messi, ondanks een hattrick van Mbappé aan het langste eind. Messi werd daarna ook verkozen tot beste speler van het WK, terwijl de topscorerstitel naar de Fransman ging.

Op 27 februari in Parijs wordt de The Best FIFA Men's Player-award uitgereikt. Dan zal blijken wie in de voetsporen treedt van Robert Lewandowski, die de prijs de afgelopen twee jaar won. Messi won de award in 2019 al eerder.

De winnaar wordt bepaald door een internationale jury, bestaande uit de huidige coaches en aanvoerders van alle nationale selecties, een gespecialiseerde journalist van ieder land en supporters, die geregistreerd zijn op de site van de FIFA.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De FIFA heeft tevens de drie kanshebbers voor de The Best FIFA Women’s Player-award gepresenteerd. Dat zijn: Beth Mead (Engeland, Arsenal), Alex Morgan (VS, Orlando Pride/San Diego Wave) en Alexia Putellas (Spanje, Barcelona). Putellas kan haar titel zo prolongeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eeder werden ook al de nominaties voor de Puskás Award en de Trainer van het Jaar bekend.

Podia van The Best FIFA Men's Player-verkiezing

Jaar 1 2 3
2016 Cristiano Ronaldo Lionel Messi Antoine Griezmann
2017 Cristiano Ronaldo Lionel Messi Neymar
2018 Luka Modric Cristiano Ronaldo Mohamed Salah
2019 Lionel Messi Virgil van Dijk Cristiano Ronaldo
2020 Robert Lewandowski Cristiano Ronaldo Lionel Messi
2021 Robert Lewandowski Lionel Messi Mohamed Salah
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.