FIFA negeert oproep tot WK-deelname voor dopingzondaar Guerrero

Reacties

De FIFA kan Paolo Guerrero niet helpen aan WK-deelname. Deze dinsdag deden de aanvoerders van de WK-tegenstanders van de Peruaanse spits een oproep om zijn schorsing voor dopinggebruik op te heffen, maar dat heeft niets uitgehaald.

FIFA negeert oproep tot WK-deelname voor dopingzondaar Guerrero

Guerrero had dinsdag een persoonlijk onderhoud met FIFA-voorzitter Gianni Infantino en de Peruaanse bondsvoorzitter Edwin Oviedo over de kwestie. Daar kwam niet het gewenste resultaat uit voor de aanvoerder van Peru in de kwalificatiereeks. 'Gianni Infantino heeft alle begrip voor de teleurstelling van Guerrero, maar het hoogste strafhof in de sportwereld heeft deze sanctie nu eenmaal opgelegd', aldus de wereldvoetbalbond in een verklaring.

Hugo Lloris (Frankrijk), Mile Jedinak (Australië) en Simon Kjær (Denemarken) zetten hun handtekening onder een brief aan de FIFA, waarin het verzoek stond om Guerrero clementie te verlenen. Guerrero dreigt het WK in Rusland te missen na de beslissing van het internationale arbitragehof CAS om zijn schorsing in hoger beroep te verlengen tot veertien maanden.

De 34-jarige aanvaller testte in oktober 2017 positief op cocaïne bij een dopingtest na afloop van het WK-kwalificatieduel met Argentinië. Aanvankelijk werd de daaropvolgende schorsing van een jaar gehalveerd, waardoor de speler van Flamengo naar de eindronde leek te kunnen. Maar de CAS zette daar een streep doorheen.

Voor Guerrero is het WK in Rusland een unieke kans. De spits leverde een grote bijdrage aan de eerste kwalificatie van Peru voor het toernooi in 36 jaar. Nu de FIFA heeft geweigerd hem de helpende hand te bieden, lijkt het einde verhaal voor Guerrero.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.