WK-tegenstanders Peru sturen FIFA brief: hef schorsing Guerrero op

Reacties

Hugo Lloris, Mile Jedinak en Simon Kjær, de aanvoerders van de WK-tegenstanders van Peru, hebben hun handtekening gezet onder een brief gericht aan de FIFA waarin ze vragen om clementie voor de wegens doping geschorste Paolo Guerrero, die eerder al werd gesteund door de internationale spelersvakbond FIFPro.

WK-tegenstanders Peru sturen FIFA brief: hef schorsing Guerrero op

Guerrero dreigt het WK van komende zomer in Rusland te missen na de beslissing van het internationale arbitragehof CAS om zijn schorsing in hoger beroep te verlengen tot veertien maanden. De 34-jarige spits en aanvoerder van Peru testte in oktober 2017 positief op cocaïne bij een dopingtest na afloop van het WK-kwalificatieduel met Argentinië.

Guerrero zelf zegt zich van geen kwaad bewust te zijn en de FIFA ging daar aanvankelijk in mee door zijn schorsing van een jaar te halveren. Daardoor leek het licht op groen te staan voor de aanvaller van Flamengo, maar nadat zowel hijzelf als de wereldwijze antidopingorganisatie WADA in beroep was gegaan, zette het CAS weer een streep door WK-deelname met Peru.

In een brief verzoeken Lloris, Jedinak en Kjær namens Frankrijk, Australië en Denemarken de FIFA om Guerrero de kans te geven de kleuren van zijn land te verdedigen nu Peru voor het eerst in 36 jaar weer meedoet aan een WK. 'Het zou voor hem een hoogtepunt van zijn carrière zijn. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden, vragen we de FIFA om mededogen te tonen voor Guerrero.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'In onze ogen zou het gewoonweg verkeerd zijn om hem uit te sluiten van iets waarvoor hij zijn hele loopbaan zo hard voor heeft gewerkt, op basis van bevindingen die bevestigden dat hij niet bewust de regels heeft overtreden en geen intentie had om prestatiebevorderende middelen te gebruiken. En dus verzoeken we de FIFA vriendelijk doch dringend de schorsing tijdelijk op te heffen.'

Guerrero zou in dat geval kunnen deelnemen aan het WK 2018, waarin Peru in Groep C zijn eerste wedstrijd speelt op 16 juni tegen Denemarken en vervolgens nog tegen Frankrijk (21 juni) en Australië (26 juni), om vervolgens de rest van zijn straf uit te zitten. De voormalig spits van Bayern München en Hamburger SV komt al sinds 2004 voor zijn land uit en scoorde 32 keer in 86 interlands.

Infantino
De topscorer aller tijden van Peru zei maandag in een videoboodschap nog altijd de hoop te hebben dat hij kan deelnemen aan het WK in Rusland. 'Het WK is mijn grote droom, ik heb altijd keihard gewerkt om die waar te maken.' Guerrero heeft dinsdag samen met de Peruaanse bondsvoorzitter Edwin Oviedo een afspraak met FIFA-president Gianni Infantino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.