CAS zet streep door WK-droom 'dopingzondaar' Guerrero

Reacties

Het WK gaat aan de neus van Paolo Guerrero voorbij. Het internationaal sporttribunaal CAS maakt bekend dat de schorsing van de aanvaller is verlengd, van zes tot veertien maanden. Dit betekent dat de aanvoerder van Peru niet in actie kan komen in Rusland.

CAS zet streep door WK-droom 'dopingzondaar' Guerrero

Bij Guerrero, topscorer aller tijden van zijn land, werden tijdens een dopingcontrole eind 2017 sporen van cocaïne aangetroffen in het bloed, waarna de FIFA de nu 34-jarige aanvaller voor een jaar schorste. Guerrero ontkende het gebruik van het verbodel middel. Hij tekende met succes beroep aan en zag zijn schorsing door een commissie van de FIFA worden teruggebracht tot zes maanden. Dat zou betekenen dat Guerrero het WK toch zou kunnen meemaken.

De World Anti-Doping Agency (WADA) accepteerde dit niet en ging in beroep bij het CAS. Het sporttribunaal heeft het hoger beroep van de WADA gehonoreerd en meldt dat de schorsing van Guerrero is verlengd tot veertien maanden. Hij heeft reeds zes maanden van die schorsing uitgezeten en moet nu dus nog acht maanden wachten voordat hij weer mag voetballen.

Dit betekent dat Guerrero, goed voor 32 doelpunten in 83 interlands, er definitief niet bij zal zijn op het WK. Peru plaatste zich voor het eerst in 36 jaar voor een mondiaal eindtoernooi en speelt in de groepsfase tegen Denemarken, Frankrijk en Australië. Eerder deze maandag werd Guerrero overigens nog wel opgenomen in de Peruviaanse voorselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.