Peru in shock vanwege positieve dopingtest Guerrero

Reacties

Paolo Guerrero dreigt de play-offs om een WK-ticket te missen. De Peruviaanse aanvaller is positief bevonden bij een dopingcontrole. De FIFA heeft hem voorlopig voor dertig dagen geschorst.

Peru in shock vanwege positieve dopingtest Guerrero

Guerrero werd na het WK-kwalificatieduel met Argentinië van 5 oktober (0-0) betrapt op het gebruik van verboden middelen. Fernando Solera bevestigde het nieuws over de positieve dopingtest. Volgens de voorzitter van de Braziliaanse dopingcommissie, die op de hoogte werd gebracht door Guerrero en de medische staf van diens club Flamengo, heeft de aanvaller bij Peru een middel gekregen tegen de griep.

Dat medicijn stond echter op de lijst van verboden middelen. De 33-jarige Guerrero hangt door de positieve dopingtest een straf van twee jaar boven het hoofd. De FIFA heeft hem voorlopig al een maand geschorst, waardoor hij een streep moet zetten door de play-offs tegen Nieuw-Zeeland om een plek op het WK. De twee duels worden gespeeld op 11 en 15 november.

Het nieuws over de aanvoerder is als een bom ingeslagen in Peru. Guerrero zelf is zich van geen kwaad bewust. De Peruviaanse voetbalbond gelooft in de onschuld van Guerrero en heeft vertrouwen dat de zaak wordt geseponeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.