Tapia en 'dopingzondaar' Guerrero in voorlopige WK-selectie Peru

Reacties

Renato Tapia mag zich opmaken voor het WK in Rusland. De middenvelder van Feyenoord is opgenomen in de 25-koppige voorselectie van Peru.

Tapia en 'dopingzondaar' Guerrero in voorlopige WK-selectie Peru

Tapia is een vaste waarde bij de nationale ploeg van Peru en het lijkt dan ook een zekerheidje dat de 22-jarige Feyenoorder deel uit gaat maken van de 23-koppige definitieve selectie. Ook oud-PSV'er Jefferson Farfán is van de partij.

De meest verrassende naam is die van Paolo Guerrero. De spits, normaal aanvoerder van Peru, is pas sinds tien dagen weer speelgerechtigd na een positieve dopingtest op 5 oktober 2017. Guerrero, speler van de Braziliaanse club Flamengo, werd positief getest op het gebruik van cocaïne.

Aanvankelijk leek het WK onhaalbaar voor Guerrero nadat hij van de FIFA een schorsing van een jaar opgelegd kreeg. Die straf werd later met een half jaar ingekort, waardoor de mondiale eindronde alsnog haalbaar is voor de routinier. Toch heeft Guerrero nog geen honderd procent zekerheid, want de World Anti-Doping Agency (WADA) gaat in beroep tegen het terugdraaien van de schorsing van de Peruviaanse aanvoerder.

Voorlopige selectie Peru:

Doel: Pedro Gallese (Veracruz), José Carvallo (UTC), Carlos Caceda (Municipal)

Verdediging: Luis Abram (Vélez Sarsfield), Luis Advíncula (Lobos), Miguel Araujo (Alianza Lima), Aldo Corzo (Universitario), Nilson Loyola (Melgar), Christian Ramos (Veracruz), Alberto Rodríguez (Junior), Anderson Santamaría (Puebla), Miguel Trauco (Flamengo)

Middenveld: Pedro Aquino (Lobos), Wilmer Cartagena (Veracruz), Christian Cueva (Sao Paulo), Edison Flores (Aalborg BK), Paolo Hurtado (Vitória Guimarães), Sergio Peña (Grenade), Andy Polo (Portland Timbers), Renato Tapia (Feyenoord), Yoshimar Yotún (Orlando City)

Aanval: Paolo Guerrero (Flamengo), André Carrillo (Watford), Raul Ruidiaz (Morelia), Jefferson Farfán (Lokomotiv Moskou).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.