FIFA merkt drie niet gegeven penalty's aan als arbitrale fout

Reacties

Nu de groepsfase van het WK erop zit, is duidelijk dat de VAR een grote invloed heeft op het wedstrijdverloop en dat de video-arbitrage in de meeste gevallen een meerwaarde is. In enkele gevallen ging het echter mis, constateert de FIFA na de eerste twee weken van het toernooi in Rusland.

FIFA merkt drie niet gegeven penalty's aan als arbitrale fout

Italiaanse media weten dat de wereldvoetbalbond drie niet gegeven penalty's aanmerkt als fout van de scheidsrechter en/of de VAR. De arbiters in kwestie hadden vanuit de control room in Moskou moeten worden gecorrigeerd en/of hadden zelf moeten gaan kijken naar de beelden. Het gaat om incidenten tijdens Tunesië – Engeland, Servië – Zwitserland en Duitsland – Zweden.

De Colombiaan Wilmer Roldán verzuimde naar de stip te wijzen toen Harry Kane met een houdgreep naar de grond werd getrokken, de Duitser Felix Brych zag over het hoofd dat de Servische spits Aleksandar Mitrovic door twee Zwitsers werd vastgehouden (foto), terwijl een overtreding van Jérôme Boateng op de doorgebroken Marcus Berg niet werd bestraft door Szymon Marciniak.

Vooral bij Servië was de woede over het uitblijven van een penalty groot. Bondscoach Mladen Krstajic, vicevoorzitter Savo Milosevic en controleur Nemanja Matic waren woedend over het arbitrale optreden. De Servische bond was des duivels en diende later een officieel protest in. Ook in het Engelse en Zweedse kamp werd geklaagd over de niet gegeven strafschop.

De voetbalbond van Marokko was ook niet tevreden met het optreden van de scheidsrechters op het WK. Zij stuurden zelfs een brief om hun ongenoegen te uiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.