Marokkaanse bond schrijft FIFA aan over arbitrale dwalingen

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft in een brief naar de wereldvoetbalbond (FIFA) zijn verontwaardiging uitgesproken over de arbitrage tijdens het WK. Het Noord-Afrikaanse land, dat als laatste eindigde in Groep B, voelt zich ernstig benadeeld.

Marokkaanse bond schrijft FIFA aan over arbitrale dwalingen

Vooral tijdens de laatste twee groepswedstrijden, tegen Portugal (1-0 verlies) en Spanje (2-2) zijn er fouten gemaakt die volgens de FRMF hebben geleid tot de vroege uitschakeling. Tijdens de duels met Portugal en Spanje is volgens Marokko door de VAR alleen het belang van de tegenstander behartigd. Bij de brief aan de FIFA heeft de FRMF een overzicht gevoegd met de arbitrale fouten. Tegen Portugal waren dat er drie en tegen Spanje zelfs vijf.

Meteen na de laatste wedstrijd van Marokko op dit WK haalde Nordin Amrabat al uit naar de VAR. Spanje kwam in de extra speeltijd op gelijke hoogte nadat de videoscheidsrechter een doelpunt goedkeurde dat in eerste instantie werd afgekeurd vanwege buitenspel. 'En dan die VAR, ongelofelijk. Ze kiezen willekeurige momenten uit', aldus de ex-speler van onder meer VVV-Venlo en PSV.

'Gerard Piqué maakte vandaag hands, eerder maakte Cristiano Ronaldo een overtreding bij de goal van Portugal tegen ons', vervolgde Amrabat. 'Pepe maakte in die wedstrijd nog hands. Vandaag waren er weer twee of drie momenten. Je kunt niet de ene keer wel ingrijpen en de andere keer niet. Er moeten nieuwe regels komen. VAR moet of bij elk moment ingrijpen, of helemaal niet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.