Servische voetbalbond is des duivels en dient officieel protest in

Reacties

De Servische voetbalbond heeft een officieel protest bij de FIFA ingediend tegen het arbitrale optreden tijdens het WK-duel tussen Servië en Zwitserland van vrijdag.

Servische voetbalbond is des duivels en dient officieel protest in

Het Alpenland zegevierde met 1-2, nadat bij een stand van 1-1 Aleksandar Mitrovic geen strafschop kreeg toegekend, hoewel de aanvaller in het zestienmetergebied werd vastgehouden door twee verdedigers. Het is onduidelijk of de videoscheidsrechter (VAR) dit moment heeft beoordeeld. Feit is wel dat arbiter Felix Brych niet zelf het moment nog eens bekeek langs de lijn.

'Wordt het VAR-systeem selectief gebruikt? Want Kroatië kreeg voor iets veel minders wél een penalty tegen Nigeria', meldt de Servische voetbalbond in een verklaring. 'De arbitrage was duidelijk bevooroordeeld. Heel veel artikelen in kranten ondersteunen ook ons gevoel dat we zwaar zijn benadeeld.'

Vertegenwoordigers van de Servische voetbalbond hebben het treffen met Zwitserland uitvoerig geanalyseerd. 'De criteria op basis waarvan gele kaarten werden uitgedeeld, verschilden nogal. Spelers van Servië werden voor lichte vergrijpen bestraft. Soortgelijke overtredingen aan de andere kant leverden geen gele kaart op. Het meest opvallende was de beslissing om geen strafschop te geven aan Mitrovic. Iedereen zag het, maar Brych niet. De VAR was toch ingevoerd om controversiële situaties te voorkomen?'

Berechten
De stap van de Servische voetbalbond komt niet als een verrassing. Eerder trok bondscoach Mladen Krstajic al fel van leer. 'Ik zou hem geen gele of rode kaart geven, maar ik zou hem naar Den Haag sturen. Daar kunnen ze hem berechten, zoals ze dat ook met ons hebben gedaan', zei Krstajic volgens persbureau AFP tegen Servische journalisten.

Door de nederlaag tegen de Zwitsers moet Servië woensdag waarschijnlijk winnen van Brazilië om de laatste zestien te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.