Xhaka en Shaqiri moeten vrezen voor straf vanwege gebaar

Reacties

De tuchtcommissie van de FIFA is een onderzoek gestart naar de manier waarop Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri hun doelpunt vierden tijdens het WK-duel tussen Servië en Zwitserland van vrijdag, zo meldt de wereldvoetbalbond in een verklaring.

Xhaka en Shaqiri moeten vrezen voor straf vanwege gebaar

Dankzij de goals van Xhaka en Shaqiri zegevierde het Alpenland met 1-2 na een 1-0 achterstand. Zij vierden hun doelpunten allebei door het zogenoemde Doppeladler-gebaar te maken, een verwijzing naar de dubbelkoppige adelaar uit de vlag van Albanië.

Het treffen was voor beide spelers (net als voor bijvoorbeeld ploeggenoot Valon Behrami) pikant. Zij spelen voor Zwitserland, maar hebben Albanees-Kosovaarse roots. Tussen aartsrivalen Servië en Kosovo bestaan grote politieke spanningen. Zo weigeren veel mensen in Servië om Kosovo als onafhankelijk te accepteren, zij zijn van mening dat het een Servische provincie is.

Om die reden werden Xhaka en Shaqiri vrijdagavond onophoudelijk uitgefloten door de fans van Servië. Met het maken van de 1-1 én (in de allerlaatste minuut) de 1-2 nam het duo op sportieve wijze wraak.

Krstajic
Het is onduidelijk wanneer de FIFA uitspraak doet in deze zaak. Overigens moet ook de Servische bondscoach Mladen Krstajic vrezen voor een sanctie. De keuzeheer hekelde na de 1-2 nederlaag van zijn ploeg het optreden van arbiter Felix Brych. De arbiter onthield de Serviërs onder andere een penalty. 'Ik zou hem geen gele of rode kaart geven, maar ik zou hem naar Den Haag sturen. Daar kunnen ze hem berechten, zoals ze dat ook met ons hebben gedaan', liet Krstajic optekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.