FIFA maakt al snel einde aan Sunderland-droom Eboué

Reacties

De transfer van Emmanuel Eboué naar Sunderland is nu al uitgelopen op een teleurstelling. De verdediger speelde nog geen minuut voor de Engelse laagvlieger en zal dat voorlopig ook niet doen, want hij is geschorst door de FIFA.

FIFA maakt al snel einde aan Sunderland-droom Eboué

De wereldvoetbalbond heeft Eboué een schorsing van een jaar opgelegd vanwege achterstallige betalingen aan zijn vorige zaakwaarnemer Sebastien Boisseau. De Ivoriaan kreeg meerdere kansen om het geld alsnog over te maken, maar maakte hier geen gebruik van en mag nu een jaar geen profvoetbal bedrijven. Alleen wanneer hij het bedrag alsnog overmaakt, trekt de FIFA de schorsing in.

Dat is een hard gelag voor Eboué, die begin deze maand nog sprak van een droom die uitkwam toen hij bij Sunderland tekende. 'Ik droomde in Turkije al van een terugkeer in de Premier League, aangezien ik hier een goede tijd heb gehad. Ik wil graag God, mijn nieuwe ploeggenoten en de technische staf bedanken dat ze me als een zoon hebben welkom geheten.'

In de periode 2005-11 stond Eboué onder contract bij Arsenal, dat hem had opgepikt bij Beveren. De 79-voudig international ging daarna aan de slag bij Galatasaray, maar afgelopen zomer vertrok hij transfervrij. Na een proefperiode legde Sunderland Eboué vast tot het einde van het seizoen. Nu is dus duidelijk geworden dat de mandekker niet uit mag komen voor The Black Cats. Sunderland hoopt het contract van Eboué, die de club niets had laten weten over het langlopende geschil met zijn ex-agent, per direct te ontbinden en heeft dat de speler inmiddels duidelijk gemaakt. Eboué heeft twee weken om te reageren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.