FC Transfervrij: een elftal werkzoekenden

Reacties

Tal van voetballers zijn ook nu nog op zoek naar een nieuwe club. Wat zijn de buitenkansjes? Voetbal International stelde een elftal clubloze spelers samen: FC Transfervrij.

FC Transfervrij: een elftal werkzoekenden

Doelman: Sébastien Frey
Er was een tijd dat Sébastien Frey gold als een van de grootste keeperstalenten ter wereld. Hij debuteerde op zeventienjarige leeftijd voor AS Cannes en veroverde een paar maanden later al een basisplaats. Het leverde hem een transfer naar Internazionale op, waar hij door de enorme concurrentie niet verder kwam dan 35 wedstrijden. Bij Hellas Verona, Parma, Fiorentina en Genoa was Frey wél eerste keeper.

Bij Bursaspor was hij dat lange tijd ook, totdat hij afgelopen seizoen zijn basisplaats verloor en deze zomer zijn contract liet ontbinden. De club die in zee gaat met de inmiddels 35-jarige Frey, krijgt de beschikking over een zeer ervaren keeper. De tweevoudig international van Frankrijk heeft bijna vijfhonderd competitiewedstrijden achter zijn naam staan.

Rechtsback: Emmanuel Eboué
Emmanuel Eboué is al een tijdje op zoek naar een nieuwe club na het verstrijken van zijn contract bij Galatasaray. Nog altijd 32 jaar pas is de rechtsback, die tussen 2004 en 2011 bij Arsenal speelde en daar uitgroeide tot cultheld. Met 79 interlands namens Ivoorkust brengt Eboué een schat aan ervaring met zich mee.

Rechter centrale verdediger: Ron Vlaar
Ron Vlaar geldt misschien wel als de grootste pechvogel van de afgelopen transferperiode. De dertigjarige Hensbroeker besloot eind vorig seizoen zijn aflopende contract met Aston Villa niet te verlengen, om te kijken of hij een mooie transfer kon maken. De centrumverdediger moest na het seizoen een knieoperatie ondergaan, maar hij verwachtte dat die hem slechts vier weken revalidatietijd zou kosten. Uiteindelijk bleek de schade aan zijn knie veel groter dan gedacht, waardoor Vlaar waarschijnlijk pas in 2016 weer in actie kan komen. Als Vlaar weer de oude wordt, is hij voor menig club een rots in de branding.

Linker centrale verdediger: Slobodan Rajkovic
De carrière van Slobodan Rajkovic (foto boven) zit in een neerwaartse spiraal, terwijl er een paar jaar geleden nog zoveel verwacht werd van de Serviër. Rajkovic gold als tiener als supertalent en werd op zestienjarige leeftijd ingelijfd door Chelsea. Ruim twee jaar later maakte hij al zijn debuut in de nationale ploeg. Verhuurperiodes aan PSV, FC Twente en Vitesse hadden tot zijn definitieve doorbraak moeten leiden, maar bij Hamburger SV ging het mis. De 26-jarige licht ontvlambare mandekker raakte op het tweede plan in Hamburg en is sinds een paar maanden clubloos.

Linksback: Urby Emanuelson
Om zijn conditie op peil te houden meldde Urby Emanuelson zich eerder deze zomer bij Ajax. De verdediger annex middenvelder is pas 29 jaar en snakt naar een club die hem regelmatig speeltijd biedt. Afgelopen seizoen kwam hij namens Atalanta Bergamo en AS Roma niet verder dan vier basisplaatsen. Bij welke club zet Emanuelson de stijgende lijn weer in?

Rechtshalf: Yoan Gourcuff
Tien jaar geleden gold hij als het allergrootste talent van Europa. De nieuwe Zinedine Zidane, zo werd de Franse technicus genoemd. Maar op het moment dat zijn carrière zou moeten pieken, is Gourcuff (28) werkloos. Zijn contract met Olympique Lyon werd niet verlengd. Kan het wonderkind van weleer nog iets van zijn belofte inlossen?

Centrale middenvelder: Kevin Nolan
Kevin Nolan, een van de makkelijkst scorende middenvelders uit de Premier League, liet onlangs zijn contract ontbinden bij West Ham United. Hij traint sindsdien mee bij Leyton Orient, een club uit de League Two. Maar er moet vast wel een club uit een meer aansprekende competitie zijn die in zee wil met de 33-jarige Nolan, die namens West Ham, Newcastle United en Bolton Wanderers 99 keer scoorde in 522 wedstrijden.

Linkskhalf: Maarten Martens
Tussen 2006 en 2014 was Maarten Martens (31) een belangrijke speler bij AZ. Hij had regelmatig last van blessures, maar als hij fit was toonde hij zich vaak van grote waarde voor de Alkmaarders. In januari 2014 vertrok hij plots naar PAOK Saloniki, dat hem halverwege het vorige seizoen naar Cercle Brugge liet vertrekken. Sinds een paar maanden zit de linkspoot zonder club.

Rechtsbuiten: Ilsinho
Ilsinho is een speler met een indrukwekkend cv, maar op 29-jarige leeftijd lijkt er niemand meer geïnteresseerd in deze international van Brazilië. Hij kan de gehele rechterflank bestrijken en won met Shakhtar Donetsk vijf keer de titel en eenmaal de Europa League. Na het afgelopen seizoen liet Shakhtar hem weten dat hij geen nieuw contract zou krijgen.

Spits: Carlton Cole
Al op zijn achttiende maakte Carlton Cole (foto boven) zijn debuut voor Chelsea. Een prachtige carrière leek voor hem in het verschiet te liggen, maar een doorbraak bleef uit en verhuurperiodes aan Wolverhampton Wanderers, Charlton Athletic en Aston Villa leverden de spits ook niet veel op. Bij West Ham United groeide Cole uit tot een belangrijke kracht. De publiekslieveling was de laatste jaren vooral als pinchhitter van waarde, maar werd na het afgelopen seizoen bedankt voor bewezen diensten. Met zijn 31 jaar heeft de zevenvoudig international zeker nog een paar goede seizoenen in zich. Waar gaat hij die doorbrengen?

Linksbuiten: Georgios Samaras
Een andere oude bekende uit de Eredivisie die vroegtijdig op het werklozenlijstje is beland. Georgios Samaras debuteerde al op zijn achttiende voor SC Heerenveen, waar hij gescout werd door diverse Europese topclubs. Hij koos in 2006 uiteindelijk voor Manchester City, dat hem met een transfersom van negen miljoen euro destijds de duurste Griekse voetballer aller tijden maakte.

In 2008 vertrok Samaras naar Celtic, waar hij als basisspeler vier keer kampioen van Schotland werd. Na zijn transfer in 2014 naar West Bromwich Albion raakte zijn loopbaan in het slop. Voor de dertigjarige aanvaller moet echter nog een mooie club in een aansprekende competitie te vinden zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.