FIFA krijgt maar één aanmelding voor presidentsverkiezingen

Reacties

Er worden volgend jaar geen verkiezingen gehouden om de nieuwe FIFA-president te kiezen. De wereldvoetbalbond heeft immers maar één aanmelding van een kandidaat ontvangen en wel van huidig FIFA-president Gianni Infantino.

FIFA krijgt maar één aanmelding voor presidentsverkiezingen
© Pro Shots

In maart van dit jaar kondigde de FIFA verkiezingen aan, inmiddels is de deadline voor aanmeldingen verstreken. De bond heeft bekendgemaakt dat Infantino de enige kandidaat is en dus zal hij volgend jaar opnieuw uitgeroepen worden tot baas van de FIFA.

Infantino werd in 2016 voorzitter van de wereldvoetbalbond, toen hij Sepp Blatter opvolgde. De 52-jarige Zwitser mag zich dus opmaken voor zijn derde termijn, dit zal op 16 maart bekrachtigd worden tijdens de voorzittersverkiezing in Kigali, Rwanda.

Dat zich geen tegenkandidaat voor Infantino heeft opgeworpen, is niet heel verwonderlijk. De beleidsbepaler is erg populair en kreeg al steun uit Azië, Oceanië en Zuid-Amerika. Ook de KNVB heeft aangegeven een derde termijn voor Infantino te steunen, hoewel de bond daar wel eisen aan stelde. Zo vindt de KNVB het belangrijk dat de criteria wat betreft mensenrechten beter wordt vastgelegd.

Infantino kwam onlangs nog wel op negatieve wijze in het nieuws. De voorzitter van de FIFA verstuurde een brief aan alle WK-deelnemers met de oproep om tijdens het WK te focussen op het voetbal, in plaats van andere zaken rondom het WK. Amnesty International maakte gehakt van die brief.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.