Feyenoorder Szymanski kent met Polen succesvolle WK-generale

Reacties

Polen kende woensdagavond een succesvolle generale repetitie voor het WK in Qatar. In het laatste oefenduel voor de start van het eindtoernooi werd na een moeizame wedstrijd Chili over de knie gelegd. In de slotfase werd de enige treffer gemaakt.

Feyenoorder Szymanski kent met Polen succesvolle WK-generale
Polen
Polen
1 - 0
Chili
Chili

Feyenoorder Sebastian Szymanski begon bij Polen in de basiself. De creatieveling maakte in zijn eerste seizoenshelft als speler van de koploper van Eredivisie veel indruk en mocht het nu aan zijn vaderland laten zien. Sterspelers als Robert Lewandowski en Piotr Zielinksi begonnen op de reservebank. Oud-Ajacied Arek Milik mocht wél aan de aftrap verschijnen. Aan de kant van de Zuid-Amerikanen, niet aanwezig op het WK, kregen routiniers Arturo Vidal, Alexís Sánchez en Gary Medel een basisplaats.

Veel indruk maakte Polen niet tegen de Chilenen. Doelman Lukasz Skorupski, spelend onder toeziend oog van eerste keuze Wojciech Szczesny, moest al na een minuut optreden zelfs. Na een kwartier moest de keeper wederom op zijn post staan, maar Victor Mendez van scoren af. Het eerste gevaar van de Polen kwam van Milik, maar zijn afstandsschot miste richting.

In de tweede helft werd een hoop gewisseld, waardoor het tempo uit de wedstrijd verdween. Toch moest vooral Skorupski zijn kwaliteiten laten gelden. Meerdere keren werd een beroep op de kunsten van de goalie gedaan. Verdediger Jan Bednarek was uit een standaardsituatie de enige speler die namens de WK-deelnemer gevaarlijk werd. Het leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel. Tot invaller Krzysztof Piatek zich vlak voor tijd ineens liet zien. De spits maakte alsnog de 1-0, waardoor Polen met een goed gevoel naar het WK gaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op het WK is Polen ingedeeld in de groep van Argentinië, dat eerder op de avond aan de hand van Lionel Messi uithaalde tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Voor het de topfavoriet voor de eindzege treft, zal echter eerst afgerekend moeten worden met Mexico en Saoedi-Arabië.

Overige oefenduels

Tsjechië
Tsjechië
5 - 0
Faeröer Eilanden
Faeröer Eilanden

Vaclav Cerny kende een mooie avond in het shirt van Tsjechië. De aanvaller van FC Twente kreeg een basisplaats en luisterde die op met een doelpunt tegen de Faeröer Eilanden. Ploeggenoot Mojmir Chytil maakte een hattrick, terwijl invaller Patrizio Stronatie het slotakkoord verzorgde.

Turkije
Turkije
2 - 1
Schotland
Schotland

Turkije en Schotland zijn er in Qatar allebei niet bij, maar speelden woensdagavond nog wel een oefenduel. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kokcü speelde de eerste helft bij de thuisploeg. Het werd een mooie avond voor de middenvelder. Dankzij doelpunten van Ozan Kabak en Cengiz Under won zijn land namelijk. John McGinn deed nog wat terug, maar dat was niet genoeg.

Ivoorkust
Ivoorkust
4 - 0
Burundi
Burundi

Ook voor PSV'er Ibrahim Sangaré was het een prima woensdagavond. De middenvelder versloeg met Ivoorkust op eigen veld Burundi. Sangaré maakte de derde treffer. De overige goals werden gemaakt door Max-Alain Gradel, Nicolas Pépé en Jean-Philip Krasso.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.