Feyenoord zonder uitfans in achtste finale, De Kuip minder vol

Reacties

Feyenoord is bestraft voor ongeregeldheden in de Europa League-wedstrijden tegen Sturm Graz (1-0 nederlaag) en Lazio (1-0 zege). De club heeft meerdere boetes ontvangen van de UEFA en mag in de volgende Europese uitwedstrijd geen fans meenemen. Bij de volgende thuiswedstrijd moet een deel van de tribune leeg blijven.

Feyenoord zonder uitfans in achtste finale, De Kuip minder vol
© Pro Shots

Zowel op bezoek bij Sturm Graz als in de thuiswedstrijd tegen Lazio werd vuurwerk afgestoken en gooiden supporters van Feyenoord met objecten. In Oostenrijk kwamen daar ook nog 'ongeregeldheden in het publiek' en 'aangerichte schade' bij. Die wedstrijd levert Feyenoord een boete van 50 duizend euro op en een verbod op het meenemen van supporters in de komende twee Europese uitwedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Feyenoord moet binnen dertig dagen contact opnemen met Sturm Graz over een vergoeding van de schade.

Feyenoord zal het dus zonder meegereisde supporters moeten stellen in de uitwedstrijd in de achtste finale van de Europa League. In het thuisduel moet een deel van de tribune leeg blijven als gevolg van de gebeurtenissen tegen Lazio. Voor het blokkeren van de doorgangen in de tribune, een verwijt dat Feyenoord na vrijwel iedere Europese thuiswedstrijd krijgt, moet een boete van 26 duizend euro worden betaald. Door het afsteken van vuurwerk en het gooien met voorwerpen komt daar nog eens 30 duizend euro bovenop, plus de lege tribunes in de komende thuiswedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.