Feyenoord zet verwachte EL-stap op troosteloze avond in Georgië

Reacties

Feyenoord heeft zich - zoals verwacht - geplaatst voor de play-offs om een ticket voor de Europa League-groepsfase. Na de zeer ruime thuiszege op Dinamo Tbilisi van vorige week was een niet bepaald indrukwekkende remise donderdagavond voldoende. Er waren hoofdrollen voor de twee centrale verdedigers van de Rotterdammers.

Feyenoord zet verwachte EL-stap op troosteloze avond in Georgië
Dinamo Tbilisi
Dinamo Tbilisi
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

In de heenwedstrijd in De Kuip speelde Feyenoord de beste wedstrijd van het nog prille seizoen. Door de eclatante 4-0 overwinning op de Georgiërs was de buit (een plek in de play-offs) voorafgaand aan de return eigenlijk al binnen. Die return werd donderdag overigens afgewerkt in een tamelijk trieste ambiance. Vanwege een straf die de UEFA aan de Georgiërs had uitgedeeld, mochten er aanvankelijk helemaal geen fans in het stadion aanwezig zijn. Uiteindelijk mochten de 140 Feyenoord-supporters die al een kaartje hadden gekocht tóch naar binnen, maar dat waren dus de enige aanwezige fans.

Zij zagen vanuit het uitvak hoe trainer Jaap Stam ten opzichte van de heenwedstrijd twee wijzigingen had doorgevoerd in zijn basisopstelling. Lutsharel Geertruida stond rechtsback in plaats van Bart Nieuwkoop, terwijl Luis Sinisterra op rechtsbuiten plaats moest maken voor basisdebutant Luciano Narsingh. Opvallend genoeg werd laatstgenoemde in de openingsfase juist vanaf de linkerflank dreigend, maar na zijn lage voorzet raakte Steven Berghuis de paal.

Flater
Die kans was een van de spaarzame hoogepunten in de eerste helft, ook de thuisploeg kreeg één goede mogelijkheid. Na een steekpass door het hart van de defensie had spits Bakar Kardava plotseling alle ruimte, maar Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer was alert. Een paar minuten na rust ging het vervolgens wél helemaal mis in de verdediging van de Rotterdammers. Vermeer speelde Jan-Arie van der Heijden aan, maar de centrumverdediger verspeelde de bal amateuristisch en zag hoe Levan Shengelia de 1-0 binnenschoot.

De flater van Van der Heijden werd een paar minuten later alweer weggepoetst door zijn verdedigende collega Eric Botteghin. De Braziliaan kopte de bal uit een corner tegen een verdediger aan, maar zag hoe de bal in de rebound precies voor zijn voeten belandde. Van dichtbij schoot hij simpel raak: 1-1. Omdat grote kansen van Nodar Kavtaradze (van dichtbij raakte hij de bal maar half), Narsingh (fraai schot, net over) en jongeling Naoufal Bannis (voorlangs) er niet in gingen, was dat ook de eindstand.

En dus heeft Feyenoord zich toch vrij eenvoudig geplaatst voor de laatste Europa League-voorronde. Daarin is IFK Norrköping of Hapoel Beer Sheva de tegenstander. Het heenduel in Zweden tussen die ploegen eindigde vorige week in 1-1, de return in Israël is donderdagavond om 19.30 uur begonnen. Als de Rotterdammers ook dát tweeluik overleven, staan ze in de groepsfase. Feyenoord speelt volgende week eerst thuis, de return is over twee weken een uitduel.

'Feyenoord moet zich nu bewijzen als nummer drie van Nederland'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.