Feyenoord wint dankzij debutant Taabouni, maar schrikt om Wieffer

Feyenoord heeft zaterdag een overwinning geboekt op Red Bull Salzburg. De formatie van trainer Arne Slot boekte de oefenzege dankzij goals van Alireza Jahanbakhsh en debutant Mohamed Taabouni. Er was ook slecht nieuws, want Mats Wieffer moest in de tweede helft per brancard van het veld.

Red Bull Salzburg
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord verloor de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding vorige week met zeer ruime cijfers. FC Kopenhagen won met liefst 0-7 en daar waren de Denen gek genoeg niet blij mee. Volgens Kopenhagen was namelijk afgesproken dat Feyenoord met het sterkste team zou spelen. Dat deed Slot toen niet, maar zaterdag in de eerste helft wel tegen Salzburg.

Met onder anderen Gernot Trauner, Fredrik Aursnes en Danilo Pereiro in de basis kwam Feyenoord wel al vroeg op achterstand. Binnen vijf minuten was het raak via Dijon Kameri, die ontsnapte aan de aandacht van Trauner en Marcos Senesi. Jahanbakhsh liet even later een goede kans op de 1-1 liggen.

De gelijkmaker viel na ruim een half uur alsnog. Jens Toornstra hield de bal goed bij zich na een ingooi vanaf de linkerkant en bediende Jahanbakhsh, die deze keer wel raak schoot. Daar bleef het bij in de eerste helft, waarna Slot elf andere spelers het veld instuurde tegen Salzburg.

Met een ander elftal profiteerde Feyenoord in de tweede helft al na tien minuten van een fout in de defensie van Salzburg. De keeper van de Oostenrijkers leverde de bal in bij Nesto Groen en Taabouni drukte vervolgens af. Het hoge drukzetten leverde de Rotterdammers zo een doelpunt op.

De tweede helft kende ook twee minder fijne momenten. Eerst moest Salzburg-middenvelder Samson Tijani met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld en kort daarna was dat ook het geval bij Wieffer. De van Excelsior overgekomen middenvelder liep een blessure op aan zijn voet en werd vervangen door Robert Bozenik.

Opstelling eerste helft: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Pedersen; Aursnes, Toornstra, Hendrix; Jahanbakhsh, Danilo, Wålemark.

Opstelling tweede helft: Jansen; Benita, Hall, Valk, Kleijn; Karim, Wieffer (77. Bozenik), Naujoks; Bassett, Groen, Taabouni.