Flinke vernedering voor Feyenoord bij start voorbereiding: 0-7

Reacties

Feyenoord is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een fikse nederlaag. De ploeg van Arne Slot ging op Varkenoord met liefst 0-7 onderuit tegen de Deense landskampioen FC Kopenhagen. Het enorme krachtsverschil is deels te verklaren doordat Kopenhagen met meer gevestigde namen aantrad dan Feyenoord en over twee weken al aan de competitie begint. 

Flinke vernedering voor Feyenoord bij start voorbereiding: 0-7
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 7
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Waar acht spelers van Kopenhagen ook een basisplaats hadden in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen (3-0 zege op Aalborg BK), onder wie Kevin Diks en Nicolai Boilesen, was Justin Bijlow de enige Feyenoorder die op 25 mei ook in de basis stond tegen AS Roma in de Conference League-finale (1-0 nederlaag). Wel hadden enkele spelers die in Tirana op de bank begonnen, zoals Denzel Hall, Jorrit Hendrix, Jens Toornstra en Patrik Wålemark, een basisplaats. Ook nieuwkomers Mats Wieffer en Danilo stonden aan de aftrap.

In de vijfde minuut opende Kopenhagen de score. Feyenoord kreeg de bal niet goed weg, waardoor Victor Kristiansen vanaf de rand van het zestienmetergebied hard en laag binnen kon schieten. Aan de overzijde voorkwam de paal het eerste doelpunt van Danilo in het shirt van Feyenoord. Een krachtige kopbal van Davit Khocholava resulteerde in de 0-2, waarna Hákon Arnar Haraldsson profiteerde van knullig balverlies van Antoni Milambo en de 0-3 maakte.

Diks tilde de score tegen zijn oude club naar 0-4, nadat hij vrij afstormde op Bijlow. Slordig handelen van Jorrit Hendrix stelde het zestienjarige talent Roony Bardghji in staat om meerdere verdedigers te passeren en de ruststand te bepalen. Met elf nieuwe namen, onder wie aanwinst Mohamed Taabouni, oogde Feyenoord aanvankelijk iets frisser na de pauze, maar Kopenhagen sloeg toch weer toe. William Böving rondde een counter af; Ísak Bergmann Jóhannesson zorgde voor de 0-7.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Hall, Valk, Wieffer, Kleijn, Toornstra (C), Hendrix, Milambo, Wålemark, Danilo, Diemers

Opstelling Feyenoord tweede helft: Jansen; Bassett, Taabouni, Azarkan, Baars, Benita, Hartjes, Dermane, Naujoks, Van der Zeeuw, Groen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.