Trainer Kopenhagen doet pijnlijke uitspraken over Feyenoord na 0-7 zege

Reacties

Hoewel FC Kopenhagen zaterdag met liefst 0-7 won van Feyenoord, overheerst teleurstelling in het kamp van de Deense grootmacht. Twee weken voor de start van de competitie heeft Kopenhagen behoefte aan meer weerstand, vertelt trainer Jess Thorup na afloop van het oefenduel.

Trainer Kopenhagen doet pijnlijke uitspraken over Feyenoord na 0-7 zege
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 7
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Kopenhagen had zich ingesteld op een serieuze test tegen de Conference League-finalist, maar werd op Varkenoord geen strobreed in de weg gelegd. 'Ja, deze uitslag klinkt heftig', beaamt Thorup op de clubsite. 'Dit was niet de wedstrijd waarop we hoopten en die we nodig hadden. Dit Feyenoord was kwalitatief niet zo sterk als we hadden afgesproken.'

Thorup weidt niet uit over de vermeende afspraak met Feyenoord over de kwaliteit in de opstelling, maar deelt wel wat complimenten uit aan zijn eigen ploeg. 'We hebben ons werk goed uitgevoerd en er zijn meerdere positieve punten die we kunnen meenemen uit de deze wedstrijd, ook al voelde het meer als een trainingspartijtje dan een echte oefenwedstrijd.'

'De ambiance was goed. Door het mooie grasveld en de vele toeschouwers leek het op een serieuze wedstrijd. Maar we hoopten ons te kunnen meten met een ploeg die de Europese top heeft aangetikt en dat is niet gebeurd', concludeert Thorup, wiens ploeg volgende week zaterdag nog oefent tegen Club Brugge en een week later begint aan de Superliga.

Het enorme krachtsverschil was deels te verklaren doordat Kopenhagen met meer gevestigde namen aantrad dan Feyenoord en over twee weken al aan de competitie begint. Waar acht spelers van Kopenhagen ook een basisplaats hadden in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen (3-0 zege op Aalborg BK), onder wie Kevin Diks en Nicolai Boilesen, was Justin Bijlow de enige Feyenoorder die op 25 mei ook in de basis stond tegen AS Roma in de Conference League-finale (1-0 nederlaag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.