Feyenoord wil langer door met begeerde Pusic

Reacties

Feyenoord is met assistent-trainer Marino Pusic (51) in gesprek over een nieuw contract. De Nederlands-Kroatische oefenmeester heeft nog een verbintenis tot medio 2024, maar de intentie van de club is hem nog minimaal een jaar langer vast te leggen.

Feyenoord wil langer door met begeerde Pusic
© Pro Shots

Vorige maand bereikte Feyenoord al een akkoord met hoofdtrainer Arne Slot over een contract tot de zomer van 2025. Pusic is blij met de waardering van de leiding voor zijn rol. ‘Ik heb het prima naar mijn zin bij Feyenoord, zit goed in mijn vel’, zegt de oud-speler van De Graafschap en Go Ahead Eagles.

© Pro Shots

Pusic werkte één volledig seizoen als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij leidde FC Twente daarin naar het kampioenschap van de Eerste Divisie en ging vervolgens verder als rechterhand van Slot; eerst bij AZ, daarna bij Feyenoord. Na een zeer succesvol debuutseizoen in De Kuip, met het bereiken van de Conference League-finale als hoogtepunt, is de staf nu druk aan het sleutelen aan een nieuw elftal.

‘Dat is weer een mooie uitdaging’, zegt Pusic, die de afgelopen tijd werd benaderd voor de positie van hoofdtrainer bij verschillende clubs. Op dit moment wordt hij in verband gebracht met de vacature bij Fortuna Sittard. Vijf jaar geleden, nog voor de overname van Fortuna door Isitan Gün, was hij al bijna trainer van de club. ‘We waren zo goed als rond, maar toen kwam FC Twente.'

'Nu heb ik geen rechtstreeks contact gehad met Fortuna, dus ik weet niet wat er waar is van de geruchten dat ik in beeld ben. Wel heb ik aanbiedingen gehad van clubs uit Zuid-Europa. Die heb ik geweigerd. Het is niet dat ik geen ambities heb als trainer, maar ik ben gelukkig bij Feyenoord. Er moet echt iets bijzonders komen, wil ik verder gaan kijken. Dat is nu niet aan de orde.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.