El Ahmadi ziet bij Ajax het type speler lopen dat Feyenoord mist

Reacties

Feyenoord heeft behoefte aan een middenvelder met diepgang, vindt Karim El Ahmadi. De voormalig middenvelder van de Rotterdammers sprak zich zondagavond bij Studio Voetbal uit over de invulling van het middenveld en zei een 'type Kenneth Taylor' te missen in De Kuip. In zijn ogen lijken Quinten Timber en Orkun Kökçu in hun manier van voetballen te veel op elkaar.

El Ahmadi ziet bij Ajax het type speler lopen dat Feyenoord mist

Zaterdag vulde Lutsharel Geertruida op het middenveld de leegte in die Fredrik Aursnes heeft achtergelaten, maar hij is van nature een verdediger. Timber en Kökçu completeerden het middenrif. Bij Studio Voetbal werden beelden getoond waarop te zien was dat Geertruida, Timber en Kökçu rond de middencirkel meermaals in elkaars buurt stonden in de opbouw tegen FC Emmen (4-0 zege).

© Pro Shots

El Ahmadi trok de vergelijking met het middenveld van vorig seizoen. 'Je hebt niemand die diep gaat. Guus Til was geen wereldspeler aan de bal, maar maakt wel meters. Dat helpt Feyenoord', zei de analist. 'Ik vind dat ze toch wel een type als Kenneth Taylor van Ajax missen, iemand die een beetje achter de linies speelt. Ik vind Timber en Kökçu een beetje dezelfde spelers, die steeds de bal in de voet willen hebben en 'm komen halen. Dan mis je iemand die daar net achter speelt.'

Dat Timber wel het vermogen heeft om diep te gaan, bewees hij door na een uur spelen het openingsdoelpunt te maken vanbinnen het strafschopgebied. Toch toonde El Ahmadi zich sceptisch over zijn aanvallende bijdrage. 'Je kunt bijvoorbeeld tegen Timber zeggen dat hij vaker diep moet gaan, maar ik denk niet dat hij het type is dat op nummer 10 kan spelen.' Een middenveld met Kökçu en Timber allebei in een controlerende rol voor de verdediging ziet hij ook niet zitten, omdat ze daarvoor juist iets te veel drang naar voren zouden hebben.

'Ik denk dat je straks toch met een van de twee zult moeten spelen. Slot wil met de punt naar achteren spelen. Als je Kökçu en Timber naast elkaar zet voor de verdediging gaat dat misschien nog wel tegen kleine clubs, maar ik denk dat ze te veel initiatief nemen om naar voren te gaan, dan blijven ze niet voor de verdediging staan', zei El Ahmadi. Tafelgenoot Ibrahim Afellay deelde de zorgen. 'Ze kunnen wel samen spelen, maar dan moet een van de twee controlerend spelen. De andere zou dan pendelen. Dat kan wel, maar de speler die voor de verdediging speelt moet dan wel de verantwoordelijkheid nemen door daar te blijven staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.