Feyenoord in debuutgoalgala langs FC Emmen

Reacties

Feyenoord heeft zaterdag de derde zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Arne Slot was te sterk voor FC Emmen. Debutant David Hancko had een belangrijke rol bij de openingstreffer van de Rotterdammers, terwijl alle doelpuntenmakers hun eerste goal voor Feyenoord maakten.

Feyenoord in debuutgoalgala langs FC Emmen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
4 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Slot koos tegen Emmen direct voor Hancko in de basis nadat de Slowaak eerder deze week al zijn officieuze debuut maakte in een oefenwedstrijd tegen Willem II. De verdediger maakte zijn eerste minuten als linksback, mede doordat Lutsharel Geertruida als vervanger van Sebastian Szymanski op het middenveld werd geposteerd. Patrik Wålemark verving Oussama Idrissi in de aanval.

Voordat Feyenoord en Emmen aftrapten, stond de thuisclub stil bij het vertrek van Jens Toornstra. Met applaus en een fraai spandoek werd de middenvelder uitgezwaaid. Toornstra keerde na acht jaar bij Feyenoord terug naar FC Utrecht. De wedstrijd zou hij niet helemaal zien, aangezien hij zondag met zijn club in actie komt tegen Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toornstra zag vanaf de tribune nog wel een aantal kansen, waaronder een grote voor de bezoekers uit Emmen. Rui Mendes schoot na een combinatie met de van Feyenoord gehuurde Mark Diemers in het zijnet. Door gezichtsbedrog klonk er even gejuich vanuit het uitvak. Terwijl er in minuut 28 nog werd geklapt voor Toornstra, was het Hancko die vlak voor rust bijna de score opende. Doelman Eric Oelschlägel trad reddend op.

Oelschlägel, die er deze week met Mickey van der Hart een concurrent bij kreeg, onderscheidde zich na rust opnieuw met een redding op een poging van Marcus Pedersen. De keeper van Emmen moest even later echter alsnog vissen. Hancko zorgde er met een hakje voor dat Quinten Timber ook in oog kwam te staan met Oelschlägel. De middenvelder schoot raak en maakte zo zijn eerste treffer in dienst van Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Emmen hoopte daarna nog op een gelijkmaker en kreeg via Richairo Zivkovic een goede kans, maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Santiago Giménez, die na ruim een uur Danilo had afgelost, maakte zijn eerste goal in dienst van Feyenoord. Alireza Jahanbakhsh, die tevens inviel, stuurde de Mexicaanse spits weg met een steekpass, waarna de aanvaller afrondde.

De zege was daarmee al binnen voor Feyenoord, maar er waren nog meer spelers die hun eerste treffer wilden maken. Jacob Rasmussen, die nog voorin te vinden was na een hoekschop, bijvoorbeeld. De verdediger zorgde voor de 3-0 en Szymanski was in de extra tijd nog goed voor de vierde Rotterdamse treffer.

Feyenoord Nederland

FC Emmen Nederland

FC Emmen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.