Zesde speelronde aangepast wegens Europese duels AZ, Feyenoord en PSV

Reacties

De KNVB heeft wijzigingen doorgevoerd in het Eredivisie-programma. Het duel van PSV met RKC Waalwijk tijdens de zesde speelronde is verplaatst van zaterdag 10 naar zondag 11 september (aftrap 14.30 uur).

Zesde speelronde aangepast wegens Europese duels AZ, Feyenoord en PSV
© Pro Shots

Die wijziging is noodzakelijk, omdat PSV op donderdag 8 september in de Europa League speelt tegen Bodø/Glimt. De Eindhovenaren werden vorige week uitgeschakeld door Rangers FC in de play-offs van de Champions League. Het duel tussen Excelsior en FC Emmen vindt zaterdag daardoor een uur later plaats (aftrap 21.00 uur).

Ook zijn de aftraptijden van AZ en Feyenoord op zondagmiddag aangepast. Beide clubs hebben op donderdag 8 september Europese verplichtingen. De Alkmaarders beginnen op zondag 11 september nu om 16.45 uur tegen FC Twente (eerst 14.30 uur), de Rotterdammers spelen om 20.00 uur 's avonds de derby tegen Sparta in De Kuip (eerst 16.45 uur).

Bij die wijzigingen blijft het niet. De KNVB meldt dat later deze week ook tijdens andere speelronden (8 t/m 14) nog aanpassingen worden gedaan, om het programma af te stemmen met de Europese verplichtingen van de Eredivisie-clubs. Daarover zijn afspraken gemaakt tijdens de veranderagenda, om de prestaties in Europa te verbeteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.