Feyenoord treft in Conference League club die in negatieve zin historie schreef

Reacties

Feyenoord treft komende weken in de Conference League met FC Drita een grote onbekende. Toch heeft de Kosovaarse club afgelopen seizoen zelfs de Nederlandse kranten gehaald.

Feyenoord treft in Conference League club die in negatieve zin historie schreef
© Pro Shots

Veel belletjes zullen niet gaan rinkelen als de namen van de spelers van FC Drita voorbijkomen, zoals de doelpuntenmakers in de afgelopen ronde meer vraag- dan uitroeptekens met zich mee zullen brengen: Ardian Cuculi, Almir Ajzeraj en Marko Simonovski. In Kosovo werden na het Europese succes de waardes van beide selecties naast elkaar gelegd om een idee te krijgen van de krachtsverhoudingen. De conclusie was duidelijk: Feyenoord is dertig keer meer waard dan FC Drita.

Trainer Ardijan Nuhiji had voor de return afgelopen week geweigerd vooruit te kijken. 'We nemen het van wedstrijd tot wedstrijd', klonk het uit de mond van de coach voor de tweede wedstrijd tegen FK Decic Tuzi. Maar ook hij wist dat bij een succes een aansprekende tegenstander wachtte.

Aanvaller Arbnor Muja beseft maar al te goed dat Feyenoord de absolute favoriet is voor het duel in de tweede ronde van de Conference League. 'Het is een sterk Europees team. Het zal helemaal niet gemakkelijk zijn', aldus de aanvaller. 'Maar we zullen als team onze best doen. Ik hoop dat we onze huid duur kunnen verkopen en we voor een verrassing kunnen zorgen. We rekenen voor het duel met Feyenoord op de steun van onze fans, die er bij onze eerste thuiswedstrijd niet bij konden zijn vanwege de coronabeperkingen. Ze zullen heel belangrijk voor ons zijn.'

Die steun zal op 22 juli extra nodig zijn. De volgende Europese confrontatie is van een compleet andere orde dan die van de eerste ronde. Toen wees FC Drita in een dubbele ontmoeting met het Montenegrijnse FK Decic Tuzi terug. Beide duels eindigden in een Kosovaarse zege.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel FC Drita sportief nooit veel potten heeft kunnen breken in Europa, heeft de club in Europa wel naam gemaakt. Al was het een twijfelachtige. FC Drita behoorde afgelopen seizoen namelijk bij de eerste clubs die vanwege coronabesmettingen door de UEFA uit de competitie werden gehaald. 'We zijn diep verontwaardigd. We dragen dit over aan onze advocaten om alle mogelijke juridische stappen te bekijken', reageerde Drita verbolgen op het einde van de hoop de Champions League te bereiken.

De Kosovaren, die afgelopen seizoen de titel aan Pristina moesten laten, konden ondanks die woede de verpeste droom geen nieuwe leven inblazen. De pogingen de UEFA op andere gedachten te brengen strandden. In de Europa League sneuvelde FC Drita vervolgens op weg naar de play-offs.

Een jaar later heeft FC Drita een kans naam te maken in Europa, een positieve naam. Want na een stunt tegen Feyenoord zullen de namen van de huidige spelers van de nummer twee van Kosovo wel belletjes doen rinkelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.