Cruciale maandag voor Feyenoord, PSV en Vitesse: wie worden de opponenten?

Reacties

Feyenoord, PSV en Vitesse zijn in afwachting van de loting in de Champions League en Conference League. Maandagmiddag is traditiegetrouw Nyon het decor van de ceremonies.

Cruciale maandag voor Feyenoord, PSV en Vitesse: wie worden de opponenten?
© Pro Shots

Vanaf 12.00 uur wordt er eerst geloot voor de derde voorronde in de Champions League. PSV moet dat stadium eerst nog maar eens zien te bereiken: op 21 en 28 juli is Galatasaray de opponent in de tweede kwalificatieronde.

Al voordat die duels plaatshebben, krijgt PSV duidelijkheid over een mogelijke volgende opponent. De Eindhovenaren zitten in het zogeheten League Path en zijn ongeplaatst bij de loting. Zowel PSV als opponent Galatasaray behoort niet tot de beste helft van de clubs als wordt gekeken naar het coëfficiënt.

Dat geldt wel voor Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco en Celtic, de mogelijke tegenstanders van de ploeg van Roger Schmidt bij een succes in de tweede voorronde. Van dat viertal moet Celtic nog wel de tweede voorronde overleven. De Schotse vicekampioen stuit daarin op FC Midtjylland. Slaagt PSV erin om Galatasaray uit te schakelen, dan is het in elk geval verzekerd van deelname aan de groepsfase in de Europa League, al wordt in Eindhoven natuurlijk gemikt op een Champions League-ticket.

Conference League
Om 14.00 uur wordt geloot voor de derde voorronde in de Conference League, het nieuwe toernooi van de UEFA. Zowel Feyenoord als Vitesse neemt deel aan de loting. De Arnhemmers zijn er sowieso bij wanneer de duels in deze fase worden afgewerkt, op 5 en 12 augustus. Feyenoord moet in de tweede voorronde eerst zien af te rekenen met FC Drita, een van de toonaangevende clubs in Kosovo.

Vitesse is een geplaatste status bij de loting net misgelopen, waardoor de formatie van Thomas Letsch mogelijk direct vol aan de bak moet. Tot de clubs met een beschermde status behoren FC Basel, Anderlecht, AA Gent, PAOK Saloniki, FCSB en LASK Linz, al moeten veel van die clubs eerst nog de tweede voorronde zien door te komen.

Feyenoord zit in de 'bovenste kant' van de tabel, wat de kans op een gunstige loting vergroot. Rubin Kazan en Trabzonspor lijken de zwaarst mogelijke tegenstanders, al moet de equipe van Arne Slot dus eerst nog FC Drita elimineren. Feyenoord en Vitesse kunnen elkaar niet loten. Na de derde voorronde vormen de play-offs het laatste stadium voor het hoofdtoernooi van de eerste editie van de Conference League.

AZ (play-offs Europa League) en Ajax (hoofdtoernooi Champions League) beginnen beide pas later aan hun Europese campagne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.