Feyenoord moet naar Kosovo in tweede voorronde Conference League

Reacties

FC Drita is volgende week donderdag de eerste tegenstander van Feyenoord in de voorronden van de Conference League. De nummer twee van Kosovo won donderdagavond ook de return van FK Decic (0-1), nadat het vorige week al met 2-1 had gewonnen van de nummer drie van Montenegro.

Feyenoord moet naar Kosovo in tweede voorronde Conference League
© Pro Shots

Feyenoord wist al enkele weken dat het naar Montenegro of Kosovo moest voor de start van de Europese campagne, maar de exacte bestemming van de ploeg van Arne Slot was nog onduidelijk. Nu weet de nieuwe trainer dus dat hij zijn officiële debuut op de Rotterdamse bank zal maken in Gjilan.

Feyenoord speelt voor die tijd eerst nog een oefenduel met Werder Bremen. De Duitsers komen zaterdag naar De Kuip. Na het heenduel in de tweede voorronde van de Conference League is PAOK Saloniki op zondag 25 juli ook nog de sparringpartner, voordat op 29 juli de return tegen FC Drita wacht.

FC Drita bereikte nog nooit een Europees hoofdtoernooi. Vorig seizoen strandde het als kampioen van Kosovo in de voorronden van de Champions League tegen de Noord-Ierse kampioen Linfield FC (0-3), waarna Legia Warschau te sterk was in de voorronde van de Europa League (0-2).

Om het hoofdtoernooi van de nieuw opgerichte Conference League te bereiken, zal Feyenoord in totaal drie voorronden moeten overleven. Voordeel is daarbij wel dat de Rotterdammers in alle ronden geplaatst zullen zijn bij de loting en de op papier sterkere tegenstanders dus zullen ontlopen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.