Feyenoord met succes in beroep: fans toch welkom in Porto

Reacties

Supporters van Feyenoord zijn toch welkom bij de uitwedstrijd in de Europa League tegen FC Porto van aanstaande donderdag. Feyenoord heeft met succes beroep aangetekend tegen de straf die de UEFA oplegde naar aanleiding van gebeurtenissen in het uitduel met Young Boys.

Feyenoord met succes in beroep: fans toch welkom in Porto
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord-fans staken onder meer massaal vuurwerk af in de uitwedstrijd in de Europa League tegen Young Boys en daarom kregen de Rotterdammers een straf opgelegd van de UEFA. Het laatste duel in de groepsfase van de Europa League zou gespeeld moeten worden zonder steun van de Feyenoord-supporters. Feyenoord diende meteen een beroep in tegen de straf. Succesvol, zo laat de club maandag weten. De straf is omgezet in een voorwaardelijke straf met een proeftijd van een jaar. Feyenoord moet nog wel de geldboete van 55 duizend euro betalen. 

'Feyenoord is uiteraard blij dat het team donderdag toch kan rekenen op de steun van de aanhang en dat supporters bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Zeker omdat er veel kaarten waren verkocht en een groot aantal supporters hun reis al had geboekt. Daarnaast doet de club een dringend beroep op de supporters om vuurwerk thuis te laten. Het is van groot belang dat de uitwedstrijd tegen FC Porto in alle opzichten ordelijk verloopt, vanwege de voorwaardelijke straf met proeftijd van een jaar en met het oog op de straf die mogelijk nog volgt naar aanleiding van het vuurwerk in De Kuip tegen BSC Young Boys', zo laat de club weten op de website.

Feyenoord moet donderdag winnen van FC Porto om zicht te houden op de volgende ronde van de Europa League. Mochten de Rotterdammers winnen, zijn ze nog afhankelijk van wat er bij Rangers - Young Boys gebeurt.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.