Advocaat ziet Ayoub, Narsingh en Larsson scoren in aanloop naar Porto-uit

Jong Feyenoord heeft zich maandag dankzij een 4-2 overwinning op Jong SC Cambuur geplaatst voor de kampioenscompetitie. Dick Advocaat zag op Varkenoord de nodige selectiespelers in actie komen.

Arnold Scholten gaf tegen Cambuur Jan-Arie van der Heijden, George Johnston, Renato Tapia, Yassin Ayoub, Luciano Narsingh én Sam Larsson een basisplaats. De drie laatstgenoemde spelers waren allemaal trefzeker in de eerste helft. Narsingh opende onder het toeziend oog van Advocaat na een combinatie met Larsson de score, Ayoub benutte een strafschop en Larsson zorgde met een rake knal voor de 3-0 ruststand.

Voor Jong Feyenoord leek er met deze voorsprong geen vuiltje aan de lucht, maar Delano Ladan bracht met twee doelpunten de spanning terug in de wedstrijd. Die spanning duurde maar vijf minuten, want toen bracht Toshio Lake de Rotterdamse marge alweer terug naar twee. Zijn 4-2 bleek het slotakkoord te zijn.

Narsingh en Ayoub kwamen zondag niet in actie voor Feyenoord 1, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Vitesse. Larsson moest het in Arnhem doen met een zeer korte invalbeurt. Feyenoord speelt donderdag in de Europa League tegen FC Porto en moet winnen om kans te maken op een plek in de volgende ronde.