Feyenoord mazzelt met late goal Bosvelt

Goed speelde Feyenoord nog allerminst, maar de Rotterdammers slaagden er wel in om in De Kuip tegenstander FC Utrecht te verslaan. Een doelpunt van Paul Bosvelt in blessuretijd bracht de thuisploeg een zwaarbevochten en onverdiende zege.

Want eerlijk gezegd maakte FC Utrecht de beste indruk van de twee ploegen. De ploeg van coach Foeke Booy was sterk teruggekomen van een achterstand en leek het duel onder controle te hebben, totdat aanvoerder Bosvelt in de extra minuten toesloeg. De middenvelder was het laatste station van een aanval die via Pierre van Hooijdonk en Thomas Buffel bij hem terechtkwam. Met een stiftje rondde hij de fraaie opzet af.

Het mooie doelpunt verhult de problemen die Feyenoord had met FC Utrecht. Na het beschamende spel in de nederlaag bij RKC Waalwijk, toonde de thuisploeg wel beterschap, maar overtuigen kon het elftal van coach Bert van Marwijk geen moment. Zo kwam de openingstreffer onverwacht door een uithaal van Brett Emerton in de 31e minuut.

FC Utrecht was tot die 1-0 gelijkwaardig aan Feyenoord en nam na die achterstand steeds meer initiatief. Na rust stond de thuisploeg zelfs onder grote druk en moest doelman Carlo L'Ami enkele keren ingrijpen. Zo had hij veel moeite met een uithaal van Igor Gluscevic, terwijl Patrick Zwaanswijk net naast kopte. De Utrechtse beloning kwam een kwartier voor tijd. Chong-Gug Song verkeek zich op een voorzet van Pascal Bosschaart, waarna Stefaan Tanghe met een prachtige stift de gelijkmaker over L'Ami lepelde.

De 1-1 was het sein voor Van Marwijk om alles of niets te spelen. Zo bracht hij de teruggekeerde Pierre van Hooijdonk en Robin van Persie in. Pi-Air mocht zelfs nog een keer aanleggen voor een vrije trap, maar zijn inzet was typerend voor het spel van de thuisploeg. Hij knalde middenin de muur. Zo leek het beter spelende Utrecht af te stevenen op een puntendeling, totdat Bosvelt alleen voor Harald Wapenaar opdook.

'Ik vind dat mijn spelers vandaag wel hebben laten zien dat ze willen vechten', verklaarde Bert van Marwijk. 'Als je negen minuten voor tijd verdiend een gelijkmaker incasseert en dan toch nog weet te scoren, dan toon je dat je karakter hebt.'

'De frustratie is erg groot', mopperde Harald Wapenaar, doelman van FC Utrecht. 'Het is oneerlijk als je ziet dat wij na rust gewoon beter zijn.'