Feyenoord levert meeste spelers aan Elftal van de Week

Reacties

Feyenoord is de hofleverancier van VI's eerste Elftal van de Week in het nieuwe seizoen. De Rotterdammers worden vertegenwoordigd door Steven Berghuis, Justin Bijlow en Mark Diemers.

Feyenoord levert meeste spelers aan Elftal van de Week
© Pro Shots

Met twee treffers loodste Berghuis het elftal van Dick Advocaat zaterdag langs PEC Zwolle. De Oranje-international werd gehonoreerd met een 7,5. Overigens speelt Berghuis in het Elftal van de Week niet op zijn vertrouwde positie: Speler van de Week Silvester van der Water krijgt op rechts de voorkeur omdat hij een hoger cijfer kreeg. De smaakmaker van Heracles is de enige speler van de club uit Almelo die het dreamteam van deze week heeft gehaald.

Het doel van het Elftal van de Week wordt dus verdedigd door Bijlow en voor hem staat een driemansdefensie bestaande uit twee debutanten: Jayden Oosterwolde (FC Twente) en Pawel Bochniewicz (SC Heerenveen) maakten beiden een prima indruk. Zij vergezellen achterin Riechedly Bazoer, die zich prettig lijkt te voelen in zijn nieuwe rol als verdediger.

Waar de rechterflank wordt bezet door Van der Water, daar staat Cody Gakpo op links. Met twee doelpunten was de geboren Eindhovenaar zeer belangrijk voor PSV, dat afrekende met FC Groningen. In een meer controlerende rol spelen Joey Veerman en Mark Diemers, die een sterke Feyenoord-vuurdoop beleefde.

Het spitsenduo wordt gevormd door spelers die acte de presence gaven tijdens de zeer attractieve lunchwedstrijd van zondag tussen FC Emmen - VVV-Venlo. De thuisploeg wordt vertegenwoordigd door Marko Kolar, die wordt geflankeerd door de Venlose hattrickheld Giorgos Giakoumakis.

Elftal van de Week - speelronde 1:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.