Speler van de Week: American Dream inspireert Van der Water tot masterclass

Reacties

Heracles Almelo zette het Cyriel Dessers-loze tijdperk zondag in met een zeer soevereine zege op een onmachtig ADO Den Haag. De bezoekers werden af en toe helemaal dronken gespeeld door Silvester van der Water. De 23-jarige vleugelflitser is de eerste Speler van de Week van het seizoen 2020/21.

Speler van de Week: American Dream inspireert Van der Water tot masterclass
© Pro Shots

De arme Boy Kemper zal zich zijn Eredivisie-vuurdoop nog lang heugen. De verdediger kreeg alle hoeken van het veld te zien door Van der Water, een lijdensweg die hij zelf in de 72ste minuut beëindigde door een tweede gele kaart te incasseren nadat hij zijn plaaggeest aan het shirtje had getrokken.

Vlak daarvoor had Van der Water zijn meesteroptreden bekroond door na een vloeiende aanval, die hij zelf had opgezet, van dichtbij binnen te tikken. De ex-speler van Almere City FC had bovendien de assist verzorgd bij de 1-0. Verder noteerde Van der Water de meeste balcontacten (92), kreeg hij de meeste overtredingen mee (vier), schoot hij het vaakst (vijf keer), creëerde hij de meeste kansen (vier), won hij de meeste duels (twaalf) en voltooide hij de meeste dribbels (zes). Oh ja, er was geen speler op het veld die vaker balbezit won dan Van der Water: negen keer.

Het is de vraag hoe lang Heracles Almelo nog kan genieten van de dribbels van Van der Water. Orlando SC flirt immers nadrukkelijk met de geboren Blaricummer. 'Er is inderdaad een bod uitgebracht, maar dat was niet interessant genoeg voor de club. Dat snap ik zelf ook. Ik denk dat het nog wel dichter bij elkaar gaat komen,' zo maakte Van der Water in gesprek met VI geen geheim van de belangstelling.

'Het is sowieso mijn droom om naar Amerika te gaan, vanaf mijn jeugd is dat al een droom. Als het komt, dan komt het. Zo niet, dan niet. Maar natuurlijk zou het heel mooi zijn. Als de clubs eruit komen, hebben we een akkoord.'

Bij Orlando SC speelt onder anderen Nani, die in zijn hoogtijdagen vijandige defensies op eenzelfde wijze geselde als Van der Water tekeerging tegen ADO Den Haag. Op basis van de volgende woorden moeten Heracles-fans vrezen dat na Dessers opnieuw een smaakmaker de deur achter zich dicht trekt in Almelo. 'Het wordt tijd voor een nieuwe stap voor mij. We moeten nu gewoon kijken wat er gebeurt. Ik wil ergens naartoe waar ik aan spelen toekom. Mijn gevoel zegt wel dat ik wegga. Het is 50/50. Het kan ook zijn dat ik me hier nog een jaar ga bewijzen.'

TOPVIJF SPEELRONDE 1

Van der Water rekent onder anderen af met Giorgos Giakoumakis, die zondag een hattrick tegen FC Emmen liet aantekenen bij zijn debuut voor VVV-Venlo. Ook PSV’er Cody Gakpo en SC Heerenveen-regisseur komen net tekort. Tot de spelers die een 7,5 incasseren, behoren Steven Berghuis en Antony.

Speler Club Cijfer
1. Silvester van der Water Heracles Almelo 8
2. Giorgos Giakoumakis VVV-Venlo 8
3. Cody Gakpo PSV 8
4. Joey Veerman SC Heerenveen 8
5. Steven Berghuis Feyenoord 7,5

ALGEMEEN KLASSEMENT

Zoals in de Tour de France de winnaar van de proloog de gele trui mag aantrekken, zo leidt de Speler van de Week van de eerste speelronde de dans in onze rangschikking na speeldag één. De toptwintig:

Speler Club Gemiddelde
1. Silvester van der Water Heracles Almelo 8
2. Giorgos Giakoumakis VVV-Venlo 8
3. Cody Gakpo PSV 8
4. Joey Veerman SC Heerenveen 8
5. Steven Berghuis Feyenoord 7,5
Mark Diemers Feyenoord 7,5
Marko Kolar FC Emmen 7,5
Antony Ajax 7,5
Riechedly Bazoer Vitesse 7,5
10. Rai Vloet Heracles Almelo 7,0
Oussama Darfalou Vitesse 7,0
Pawel Bochniewicz  SC Heerenveen 7,0
Lucas Woudenberg SC Heerenveen 7,0
Justin Bijlow Feyenoord 7,0
Julio Pleguezuelo FC Twente 7,0
Jayden Oosterwolde FC Twente 7,0
Michaël Heylen Sparta Rotterdam 7,0
Tim Breukers Heracles Almelo 7,0
Pablo Rosario PSV 7,0
Noni Madueke PSV 7,0

Lees hier meer over de wijze waarop de cijfers tot stand zijn gekomen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.