Berghuis leidt Feyenoord naar probleemloze zege op PEC

Reacties

Feyenoord is met een overwinning aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen. De Rotterdammers versloegen PEC Zwolle door twee doelpunten van aanvoerder Steven Berghuis.

Berghuis leidt Feyenoord naar probleemloze zege op PEC
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Voor het eerst sinds dertien jaar speelde PEC Zwolle een officiële thuiswedstrijd op natuurgras. De club besloot eerder om de kunstgrasmat in het MAC3PARK Stadion te verwijderen en in te ruilen voor echt gras. Op 17 augustus 2007 speelde - toen nog - FC Zwolle op de kunstgrasmat in het in aanbouw zijnde nieuwe stadion tegen FC Eindhoven (3-3). In dertien jaar veranderde er veel. Nu is PEC al jaren stabiele Eredivisionist.

Dick Advocaat koos in Zwolle voor Lutsharel Geertruida in het centrum van de verdediging bij afwezigheid van Eric Botteghin. Nieuwkomers Mark Diemers en Bryan Linssen verschenen ook aan de aftrap. Jens Toornstra raakte zijn plek kwijt en begon op de bank. Hij zag Feyenoord al na vijf minuten de score openen. Na een pass van Diemers haalde Steven Berghuis van afstand uit en schoot raak: 0-1.

© Pro Shots

Kort na de openingstreffer hoopte PEC op een strafschop nadat de bal via Jesper Drost een Rotterdamse arm had geraakt, maar van bewust hands was volgens scheidsrechter Bas Nijhuis geen sprake. Later werkte Drost de bal voorlangs na een goede combinatie met Sai van Wermeskerken, die kort daarna zelf ook gevaarlijk werd. Thomas Lam schoot van afstand nog naast. Zo was PEC niet veel minder dan Feyenoord, dat vlak voor rust via Nicolai Jørgensen nog een kans op 0-2 miste.

Lange tijd kende de tweede helft maar twee momenten van opwinding waarbij Linssen de bal naast het doel schoot. Halverwege het tweede bedrijf kreeg Feyenoord een uitgelezen kans op de tweede goal. Lam haalde Orkun Kökcü neer en Nijhuis wees resoluut naar de stip. Berghuis legde de bal neer en stuurde doelman Michael Zetterer de verkeerde hoek in: 0-2. Zetterer had in de extra tijd nog een redding in huis en voorkwam daarmee de derde goal van Berghuis, waardoor het bij 0-2 bleef in Zwolle.

Feyenoord speelt zondag over een week de volgende Eredivisie-wedstrijd. FC Twente komt dan op bezoek in De Kuip. Tijdens de voorbereiding eindigde die confrontatie in 0-0. PEC speelt op zaterdag uit tegen AZ.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.