Feyenoord heerst weer in Elftal van de Week, revanche Mvogo

Reacties

Voor de tweede keer dit seizoen is Feyenoord de hofleverancier in het Elftal van de Week. De Rotterdammers grepen zondag de koppositie in de Eredivisie dankzij een soevereine zege op Willem II.

Feyenoord heerst weer in Elftal van de Week, revanche Mvogo
© Pro Shots

Vanzelfsprekend heeft Speler van de Week Steven Berghuis een plaats bemachtigd in het dreamteam van speelronde 4. De Oranje-international werd beoordeeld met een 7,5, een waardering die ook zijn ploeggenoot Ridgeciano Haps verdiende. Zomeraanwinst João Teixeira maakt het Feyenoord-aandeel compleet met een 7. De Portugees viel in Tilburg onder meer op met twee assists.

AZ zakte zondag natuurlijk totaal door het ijs door een 0-4 voorsprong weg te geven tegen Sparta Rotterdam. De uitstekende eerste helft van de Alkmaarders is inmiddels al lang en breed vergeten. Zakaria Aboukhlal en Jesper Karlsson imponeerden in die fase op Het Kasteel en werden beiden met een 7,5 én een vermelding in het Elftal van de Week beloond.

Ook Oussama Tannane is geselecteerd in de aanval, naar aanleiding van zijn prima optreden tijdens Vitesse - Heracles Almelo. Zijn ploeggenoot Riechedly Bazoer, die het spelersklassement van VI aanvoert, loopt deze keer een uitverkiezing mis. De verdediging bestaat naast Haps namelijk uit twee spelers van FC Groningen: Ko Itakura en Bart van Hintum gaven bijna geen kans weg tegen Ajax.

Op het middenveld krijgt Teixeira gezelschap van Sven Mijmans - de Sparta Rotterdam-speler die zich met zijn 4-4 tegen AZ de geschiedenisboeken in schoot - en Anco Jansen, die FC Emmen bij de hand nam tegen FC Twente.

Het doel van het Elftal van de Week wordt verdedigd door Yvon Mvogo, die zich uitstekend heeft hersteld van zijn moeizame eerste PSV-optredens. Overigens speelt niet iedereen op zijn geliefde positie; het was voor de keuzeheren weer een flinke puzzel.

Elftal van de Week - speelronde 4:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.