Eredivisie op Rapport: Feyenoorder Teixeira valt positief op, magere cijfers bij Ajax

Reacties

Steven Berghuis is de Speler van de Week in de vierde speelronde. De Oranje-international was zeker niet de enige Feyenoorder die uitblonk. Bij Ajax, dat verloor bij FC Groningen, lagen de beoordelingen logischerwijs een stuk lager. Traditiegetrouw zetten we alle cijfers op een rijtje.

Eredivisie op Rapport: Feyenoorder Teixeira valt positief op, magere cijfers bij Ajax
© Pro Shots

Berghuis sleept een 7,5 in de wacht voor zijn optreden tegen Willem II, een prestatie die doelpuntenmaker Ridgeciano Haps evenaart. Zomeraanwinst João Teixeira was in het voorwerk belangrijk en verdient een 7. Met een 5 is Jens Toornstra de enige dissonant bij Feyenoord.

Bij Ajax vallen er meer onvoldoendes na de nederlaag in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ryan Gravenberch en Edson Álvarez komen er met een 4,5 het slechtst vanaf. Dat cijfer krijgt ook Marco Bizot, die zeer mild uitgedrukt ongelukkig keepte in de krankzinnige 4-4 bij Sparta Rotterdam - AZ. Het was zeker niet alleen kommer en kwel bij de Alkmaarders, want Jesper Karlsson en Zakaria Aboukhlal worden gehonoreerd met een 7,5.

De PSV'er met het hoogste cijfer is deze keer Yvon Mvogo, die zich helemaal heeft herpakt van zijn flaters tijdens de eerste twee speelrondes. De doelman verdient een 7,5 voor zijn prestatie tegen Fortuna Sittard. Eran Zahavi moet met een 6 genoegen nemen bij zijn Eredivisie-debuut.

Bekijk hieronder alle cijfers van deze speelronde, alsmede de beoordelingen voor de trainers en de scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.