Feyenoord doet zichzelf tekort tegen Heerenveen

Feyenoord heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen onnodig puntenverlies geleden. De Rotterdammers, die speelden zonder Diego Biseswar (buikspierblessure) en Sekou Cissé (teenblessure), waren met name in de slotfase oppermachtig maar verzuimden te profiteren van hun numerieke meerderheid tegen de Friezen, die het duel met negen man beëindigden (2-2).

In een sterke openingsfase zocht Feyenoord al vroeg naar het eerste doelpunt. De ploeg van Ronald Koeman oogde rustig en speelde behouden het positiespel. Dat de Friezen via Bas Dost op voorsprong kwamen, kwam vrij onverwachts.

De dreiging van Luciano Narsingh in het zestienmetergebied werd abrupt gestopt door een overtreding van Karim El Ahmadi. De toegekende strafschop werd verzilverd door Dost: 0-1.

De Rotterdammers toonden veerkracht en kwamen na een half uur op gelijke hoogte. Een goed getimede kopbal van Leroy Fer bracht de spanning terug in de wedstrijd (1-1).

In het tweede bedrijf had de ploeg van trainer Ron Jans geen moeite om op voorsprong te komen. Nog geen twee minuten na rust bezorgde Oussama Assaidi Heerenveen opnieuw een voorsprong (1-2). Na een fraai schot sprintte de aanvaller naar de bank voor een innige omhelzing met zijn trainer.

Wederom stond Feyenoord binnen tien minuten weer op gelijke hoogte. Ook de treffer van de Rotterdammers was een fraaie. Een voorzet op maat van Ruben Schaken werd door Jerson Cabral hard gevolleerd: 2-2.

Het laatste half uur was Feyenoord de betere ploeg in De Kuip. De frustratie die de Friezen toonden door een gebrek aan kansen resulteerde in liefst twee rode kaarten. Een half uur voor tijd werd Ramon Zomer met zijn tweede gele kaart naar de kant gestuurd, twintig minuten later mocht Doke Schmidt vertrekken na een onbesuisde overtreding.

Ondanks het constante balbezit van de Rotterdammers in de slotfase en het grote aantal kansen bleef de winnende treffer uit voor de thuisclub. Door het gelijkspel staat Feyenoord momenteel op de vierde plaats. De mannen van Ron Jans bezetten de teleurstellende zestiende positie op de ranglijst. Foto: VI Images