Feyenoord blijft koploper in Europa League door nieuwe misstap Lazio

Lazio heeft donderdagavond een overwinning op Sturm Graz uit handen gegeven. De Romeinen speelden de hele tweede helft met tien man. Feyenoord blijft door het gelijkspel koploper in Groep F van de Europa League.

Lazio
Lazio
2 - 2
Sturm Graz
Sturm Graz

Lazio wist dat het bij een overwinning de leiding zou nemen in Groep F, maar vorige week bleek Sturm Graz in Oostenrijk al een taaie tegenstander voor de Romeinen (0-0). In Stadio Olimpico was dat opnieuw het geval. Ciro Immobile zette de ploeg van trainer Maurizio Sarri vlak voor rust uit een strafschop weliswaar op voorsprong, maar daarna kreeg Manuel Lazzari na een opstootje nog zijn tweede gele kaart.

En dus moest Lazio de hele tweede helft met tien man spelen. Dat bleek een zware opgave. Sturm Graz kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte via William Bøving, nadat Alexander Prass de bal op het middenveld had veroverd. De Oostenrijkers hadden vervolgens kansen op 1-2, maar het was Pedro die aan de andere kant toesloeg. Zeven minuten voor tijd kwam Sturm opnieuw langszij, weer scoorde Bøving.

En dus verzuimde Lazio de koppositie in Groep F te pakken. Na vier duels hebben alle vier de ploegen vijf punten en is Feyenoord koploper dankzij het beste doelsaldo. De Rotterdammers hebben overwintering in de Europa League dus nog volledig in eigen hand. Op donderdag 27 oktober is Sturm Graz de tegenstander in Oostenrijk, tijdens de laatste speeldag op donderdag 3 november komt Lazio naar De Kuip.