Feyenoord beloont Van der Heijden met nieuw contract

Reacties

Jan-Arie van der Heijden gaat bij Feyenoord een nieuw contract tot medio 2020 tekenen, zo heeft de club maandagmiddag bekendgemaakt. De verlenging van de verbintenis volgt twee weken nadat de Rotterdammers kampioen zijn geworden.

Feyenoord beloont Van der Heijden met nieuw contract

Als basisspeler had de centrale verdediger een aanzienlijk aandeel in dat succes. Hij vormde samen met Eric Botteghin het centrale duo. De 29-jarige Van der Heijden speelde dit seizoen 31 wedstrijden in de Eredivisie en kwam in het kampioensjaar van de Rotterdammers twee keer tot scoren in de competitie.

Van der Heijden werd in de zomer van 2015 overgenomen van Vitesse. De verdediger annex middenvelder kende een moeizaam eerste jaar in De Kuip, waar hij het veelal met een reserverol moest doen. Het vorige contract van de ex-Ajacied liep in de zomer van 2018 af.

Toekomst

Van der Heijden volgt door zijn contract te verlengen het voorbeeld van verschillende ploeggenoten. In de voorbije maanden tekenden Tonny Vilhena, Brad Jones, Terence Kongolo, Rick Karsdorp, Karim El Ahmadi, Bilal Basaçikoglu en Sven van Beek al bij. Vorige week kwam de club nog tot een akkoord met Jens Toornstra over een contract tot medio 2021.

Technisch directeur Martin van Geel laat op de clubsite weten blij te zijn dat Van der Heijden langer in De Kuip blijft. 'Hij heeft als centrale verdediger een heel sterk en constant seizoen achter de rug, waarin hij zijn waarde voor het elftal meer dan bewezen heeft. Met zijn opbouwende kwaliteiten, maar ook in verdedigend opzicht heeft hij het meer dan uitstekend gedaan', aldus de beleidsbepaler.

Lees hier de reactie van Van der Heijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.