Ferguson: 'Met dit standbeeld heb ik de dood verslagen'

Terwijl Sir Alex Ferguson vrijdag zelf een standbeeld van zichzelf zag worden onthuld voor de poorten van Old Trafford, verbaast de zeventigjarige manager van Manchester United zich dat Roberto Di Matteo deze week de laan uit werd gestuurd bij Chelsea.

Ferguson: 'Met dit standbeeld heb ik de dood verslagen'

'Iedereen voelt met Roberto Di Matteo mee, en terecht. Het is nogal opmerkelijk als je bedenkt dat hij vorig seizoen de FA Cup en de Champions League won', aldus Ferguson, die zelf in 1999 met United de Treble won, door ook nog landskampioen te worden.

Voor Di Matteo lag er echter ook nog een derde prijs in het verschiet. Over twee weken begint in Japan het WK voor clubs, waar Chelsea als torenhoge favoriet voor de eindzege zal aantreden. 'Dat vind ik nog het meest teleurstellend', vervolgt Ferguson. 'Je zou denken dat ze hem toch een kans hadden kunnen geven om een wereldtitel te pakken.'

Die hoofdprijs ligt nu voor het oprapen voor Di Matteo's opvolger Rafael Benítez, die twee jaar geleden Internazionale ook al naar winst op het WK voor clubs leidde. José Mourinho had destijds het voorwerk gedaan door met de Nerazzurri de Champions League te winnen.

'Rafa Benítez heeft erg veel geluk. Hij kan binnenkort twee wereldtitels op zijn cv hebben, terwijl hij helemaal niets te maken heeft gehad met de opbouw van die twee teams. Daarom vind ik het echt een grote teleurstelling voor Roberto', aldus de verontwaardigde Ferguson.

Zondag kan Benítez collega Ferguson echter een grote dienst bewijzen door aartsrivaal Manchester City te verslaan. 'Het gebeurt elke keer weer dat een nieuwe trainer zijn eerste paar wedstrijden wint. Je zou bijna denken dat het voorzitters aanmoedigt om vaak van trainer te veranderen...', besluit Ferguson, die zelf al sinds 1986 aan het roer staat bij United.

StandbeeldHoewel Ferguson nog altijd leiding geeft aan The Red Devils werd er vrijdagmiddag voor de Sir Alex Ferguson-tribune een standbeeld (foto onder) van de iconische Schotse manager onthuld. Oud-spelers als Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy, Edwin van der Sar en Peter Schmeichel hadden zich allen bij de thuishaven van United verzameld om Ferguson een passend eerbetoon te geven.

'Dit moment beleef ik vol trots', reageerde Ferguson op de onthulling van zijn evenbeeld. 'Normaal gesproken gaan mensen dood voor ze een standbeeld krijgen. Ik heb de dood verslagen', grapte de succestrainer.


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's