Ferguson heeft vertrouwen in Neville, knappe goal Malen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ferguson heeft vertrouwen in Neville, knappe goal Malen

'Gary bezit genoeg eigenschappen om het als manager uitstekend te doen.'
• Die kan Gary Neville in zijn zak steken! Sir Alex Ferguson, die met Manchester United onder meer dertien landstitels en twee keer de Champions League won, denkt dat zijn voormalige pupil het goed zal doen bij Valencia. Woensdag werd bekend dat Gary Neville samen met zijn broer Phil het seizoen afmaakt bij de Spanjaarden. (Sky Sports)

• Afgelopen zomer maakte Donyell Malen de overstap van Ajax naar Arsenal en de zestienjarige aanvaller doet het vooralsnog uitstekend in Noord-Londen. Gisterenavond debuteerde hij in Arsenal Onder-21 en maakte hij dit heerlijke doelpunt:

'Ik wil nog steeds graag in het buitenland spelen. De Bundesliga en Schalke bevallen mij nog steeds uitstekend.'
• Voorlopig keert Klaas-Jan Huntelaar nog niet terug naar de Eredivisie. De 32-jarige aanvaller laat echter weten ook nog lang niet met een afscheid bezig te zijn. 'Ik heb in december 2014 mijn contract bij Schalke met twee jaar verlengd tot en met de zomer van 2017. Wat er daarna gebeurt, zien we dan wel weer. Dan ben ik ook nog scherp genoeg.' (90 Minutes)

• Een hartverwarmend gebaar vanavond van de fans van Moeskroen-Péruwelz, die Maxime Lestienne een hart onder de riem steken. Tijdens het thuisduel met OH Leuven in de achtste finale van het bekertoernooi klinkt er in de zestiende minuut applaus als eerbetoon aan de PSV-aanvaller, die in korte tijd zijn moeder en vader verloor. Lestienne doorliep de jeugdopleiding van Moeskroen, waar hij ook debuteerde als profvoetballer. Eerder al steunde ook zijn oude club Club Brugge hem door in de zestiende minuut, vanwege zijn rugnummer 16, van het thuisduel met SC Zulte-Waregem te applaudisseren.

• Dinsdag vierde Chelsea-verdediger Papy Djilobodji zijn verjaardag en dat leverde hem een felicitatie van zijn club op. Afgelopen zomer verruilde hij FC Nantes verrassend genoeg voor een dienstverband bij Chelsea, maar daar kwam hij nog maar één minuut in actie. De 27-jarige Senegalees maakte zijn opwachting in een League Cup-duel met Walsall. De felicitatie van Chelsea zorgde voor de nodige hilariteit op Twitter…

'Pas toen ik bij Arsenal kwam, heb ik leren verdedigen. Daarvoor kon ik dat niet, ik was een buitenspeler.'
• Momenteel is Héctor Bellerín de vaste rechtsback van Arsenal. Maar voordat hij in de jeugdopleiding van de Londenaren werd opgenomen, had hij nog nooit op die positie gespeeld. Sterker nog: hij kon niet eens verdedigen, vertelt hij op de clubwebsite.   

Manchester City drong dinsdag met een 4-1 zege op Hull City door tot de halve finale van het toernooi om de League Cup. Er waren niet veel fans getuige van die prestatie, als we het liveblog van Sky Sports mogen geloven…

• De competitiewedstrijd van Rangers FC, het voormalige Glasgow Rangers, tegen Dumbarton is dinsdagavond tien minuten stilgelegd omdat 740 supporters geëvacueerd moesten worden. Het dak boven hun hoofd zou namelijk niet geheel veilig meer zijn. Scheuren waren zelfs al zichtbaar. Nadat de fans waren verplaatst, kon het duel worden voortgezet. De thuisclub won uiteindelijk met 4-0.

Supporters van Rangers FC moesten dinsdagavond de tribune verlaten.
Supporters van Rangers FC moesten dinsdagavond de tribune verlaten.

• Daar is Robert Lewandowski weer met wat trucjes…

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.