Ferdinand vertelt in geuren en kleuren over besluit onstopbare Robben

Reacties

Rio Ferdinand baalt er nog altijd van dat Arjen Robben in 2004 Chelsea boven Manchester United verkoos. De analyticus vertelt dat in een Q&A op zijn instagrampagina.

Ferdinand vertelt in geuren en kleuren over besluit onstopbare Robben
© Pro Shots

Ferdinand was in 2004 een van de vaste waarden van Manchester United, dat hij van 2002 tot 2014 diende. De Engelse verdediger won zes Engelse landstitels en in 2008 de Champions League.

In 2005 en 2006 moest United de titel evenwel aan Chelsea laten. En daar maakte Robben toen al zijn opwachting. De Oranje-international was in 2004 voor achttien miljoen euro van PSV naar de Londense grootmacht overgestapt. Het Roman Abramovich-tijdperk was toen pas net begonnen en José Mourinho was nog manager bij The Blues.

Ferdinand (op de foto met voormalig ploeggenoot Edwin van der Sar) vertelt in geuren en kleuren hoe ook een bezoek aan Man Utd-trainingscomplex Carrington Robben niet kon overtuigen. 'Robben was zo smerig goed. Oooh Robben, wat hadden we hem moeten halen toen. Hij liep rond op Carrington, de geur beviel hem blijkbaar niet en hij ging naar Chelsea. Ik kon het niet geloven, man. Hij had zó goed voor ons kunnen zijn.'

Uiteindelijk was Robben drie jaar actief voor Chelsea, waarna hij voor 35 miljoen naar Real Madrid vertrok. Met een Spaanse landstitel op zak ging hij vervolgens naar Bayern München. In Beieren beleefde hij zijn meest succesvolle periode met acht landstitels en de Champions League-winst van 2013.

Ferdinand trof hem diverse malen en typeert de Nederlander als een van de lastigste buitenspelers waar hij in zijn rijke loopbaan tegenover heeft gestaan. Het kenmerk van Robben dreunt hij zo op. 'Hij kwam altijd maar naar binnen, naar zijn linkerbeen. En niemand kon dat tegenhouden. Niemand.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Meer R. Ferdinand
Meer over R. Ferdinand
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.