Ferdinand verkiest Vidic boven Van Dijk: 'Maar hij is nu de beste'

Reacties

Rio Ferdinand is zwaar onder de indruk van Virgil van Dijk. De voormalig topverdediger van Manchester United schat de Nederlander echter niet hoger in dan zijn oude maatje Nemanja Vidic.

Ferdinand verkiest Vidic boven Van Dijk: 'Maar hij is nu de beste'
© Pro Shots

Ferdinand hing zijn kicksen in 2015 aan de wilgen en is tegenwoordig werkzaam als analyticus op de Engelse televisie. Aangezien ook in Engeland het voetbal uiteraard stil ligt vanwege het coronavirus, besloot de 41-jarige Engelsman een Q&A te doen op zijn Instagram-pagina. Daar werd hij onder meer voor de keuze gesteld tussen Virgil van Dijk en Nemanja Vidic op zijn top.

'Dat is een goede vraag', reageerde Ferdinand. 'Ik ga dan toch voor Vidic. Hij was mijn partner in de defensie. Hij knapte het vuile werk voor mij op en ik voor hem, zo ging dat altijd', blikt Ferdinand terug op zijn zeer succesvolle samenwerking met de Serviër. Samen werden ze onder meer vijf keer kampioen van Engeland en wonnen ze de Champions League in 2008.

'Begrijp me niet verkeerd, ik houd van Van Dijk', vervolgt Ferdinand. 'Hij is op dit moment zonder twijfel de beste verdediger ter wereld. Ik had graag in dezelfde periode als Van Dijk gespeeld, om van dichtbij te kunnen ervaren hoe goed hij is. Dat was heel interessant geweest. Hij is een speler van wereldklasse.'

Bekijk hier al onze video's
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.