Ferdinand looft Van Gaal, vriendin Nasri aangeklaagd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ferdinand looft Van Gaal, vriendin Nasri aangeklaagd

Rio Ferdinand mag dan na twaalf jaar afscheid nemen van Manchester United, de ervaren rot heeft genoeg ervaring om te weten of Louis van Gaal de juiste man is voor de afgegleden Engelse topclub. De Oranje-bondscoach heeft in zijn ogen de eigenzinnigheid die past bij de baan van manager bij Manchester United…

Anara Atanes zorgde deze week voor het nodige rumoer door het via Twitter op te nemen voor haar vriend Samir Nasri, die tot haar ongeloof en ongenoegen buiten de Franse WK-selectie werd gehouden. Dat deed ze in niet mis te verstane woorden aan het adres van de Fransen en bondscoach Didier Deschamps.

De uitbarsting blijft niet zonder gevolgen. Deschamps en de Franse bond hebben vrijdag bij een rechtbank in Parijs een officiële klacht ingediend tegen Atanes. Mogelijk helpt het dat het model haar woorden enigszins heeft afgezwakt. 'Ik bied mijn excuses aan als ik iemand heb beledigd. Mijn tweets waren niet gericht op een land als geheel.'

• We hadden al Paul, die tijdens het WK van 2010 als een heuse waarzegger alle wedstrijden van Duitsland en ook de finale juist voorspelde. De octopus kreeg als voorspeller navolging in allerlei gedaanten, en zo ook nu weer in de aanloop naar de Duitse bekerfinale. Dit keer wijst orang oetang Walter de winnaar aan. Zaterdag weten we of hij dezelfde gave heeft als Paul.

 • De Belgische bond zorgde ook voor de nodige ophef. In de officiële statistieken stond dat Mehdi Carcela vorige week tegen zijn vijfde gele kaart was aangelopen. Niets bijzonders, ware het niet dat hij daarmee eigenlijk geschorst was voor het duel van Standard donderdag tegen SC Lokeren. Aangezien hij gewoon binnen de lijnen kwam, betekende dat in plaats van een 3-1 zege een reglementaire nederlaag voor de Waalse formatie. En in dat geval was de Belgische titelstrijd beslecht in het voordeel van Anderlecht.

Maar Standard mag nog dromen van het kampioenschap. Alles berust op een vergissing. De gele kaart moest niet Cercela maar Kanu worden toegeschreven. Foutje bedankt. 'We zullen de website zo snel mogelijk aanpassen', klinkt het bij de bond. Anderlecht voelde zich even al kampioen…

Louis van Gaal en de ´bus naar Manchester´.
Louis van Gaal en de ´bus naar Manchester´.

• Behalve de training leiden deed bondscoach Louis van Gaal vrijdag ook nog wat anders in Hoenderloo: hij nam de sleutel voor de nieuwe spelersbus van het Nederlands elftal in ontvangst. Een journalist van Sky Sports was er als de kippen bij om een snedige opmerking te maken: 'Is dat de sleutel naar Manchester?' Tegenwoordig stappen trainers blijkbaar niet op de trein maar op de bus als zich een interessante club meldt… •

• De plannen die Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft grenzen aan grootheidswaanzin • In een poging de toch al gigantische geldstromen van de Spaanse grootmacht te vergroten zou Pérez na de spectaculaire renovatie van het Santiago Bernabéu-stadion volgens Marca nu een heus pretpark uit de grond willen stampen, compleet met achtbanen en de mogelijkheid om in contact te komen met de spelers • Naar verluidt behoren de Ronaldo Rollercoaster, het Real Reuzenrad en de Koninklijke Carrousel tot de beoogde attracties van Pérez… •

• Meer opmerkelijk nieuws. Het nieuwe shirt van Internazionale zou afstappen van de bekende blauwzwarte banen die de tricots van de Nerazzurri al sinds jaar en dag sieren • Dat onderstaand shirt, dat op twitter circuleert, komend seizoen om de schouders van de Inter-spelers zit, is daarom even bizar als onwaarschijnlijk • Of moeten we dit baanbrekend noemen... •

• Nike blijft uitpakken met fraaie reclames. Dit keer schitteren Wayne Rooney (foto boven), Alex Oxlade-Chamberlain en Jack Wilshere in de commercials. Onder het motto Attempt the Unthinkable  blijken de drie tot bijzondere acties in staat. Maar of hieronder ook het binnenhalen van de wereldtitel valt, valt nog te bezien.

'Ajax heeft sterren als Zlatan Ibrahimovic en Patrick Kluivert voortgebracht. Ik wil in hun voetsporen treden.'
•  Bayer Leverkusen-huurling Arkadiusz Milik is vol ambitie over zijn gang naar Ajax. (Przeglad Sportowy)

• Waarom moet Louis van Gaal de nieuwe trainer van Manchester United worden? Carles Puyol, afzwaaiend bij Barcelona, kent het antwoord.

• Menig verzamelaar zal er de koude rillingen van krijgen, maar bij demonstraties tegen het WK in Brazilië zijn Panini-albums verbrand. De stickerboeken zijn überhaupt reden voor ophef. In België werd er met de nodige humor tegen de verzamelwoede aangekeken. Bekijk hier het filmpje.

'Babalj? Nee, dan zet ik liever Piet Keur erin.'
• Ondanks het nodige blessureleed in de voorhoede weigert AZ-coach Dick Advocaat Eli Babalj een kans te geven. Hij  is immers niet bepaald enthousiast over de Australische spits. (Noordhollands Dagblad)

• En om het af te leren… Nog twee WK-reclames. Over Colombia en voor een frisdrankmerk. Wij voorspellen dat het niet de laatste commercials zijn met het WK als onderwerp.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.



Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.