Zuchtend schikten spelers en supporters van Stade Rennes zich in hun lot. Kylian Mbappé had hun ploeg volledig op een hoopje gespeeld en moest alleen nog even binnenschuiven. De Franse superster bleek toch menselijk en miste.

Rennes
1 - 3
PSG
PSG

Het was imponerend. Rennes drong aan om nog iets te doen aan de 1-3 achterstand tegen de kampioen, daardoor liet de Bretonse thuisploeg veel ruimte achter de laatste lijn. Mbappé sprintte vanaf eigen helft, klopte de laatste man van Rennes met zijn ijzingwekkende versnelling en omspeelde vervolgens ook de keeper. Voor een volledig verlaten goal ging het vervolgens toch mis: de aanvaller plaatste de bal net over het doel van Rennes.

Behalve dat de beelden van de misser de wereld over zullen gaan, deerde het uiteindelijk niet. PSG won de wedstrijd alsnog met 1-3 en blijft zodoende in het spoor van OGC Nice en AS Monaco, de ploegen die nog boven de Parijzenaars staan in de Ligue 1. Mbappé liet Rennes zondagavond dus eens met rust, tegen zijn gewoonte in. In vijftien wedstrijden tegen Les Rouges et Noirs was het al negen keer eerder wél raak.

PSG-trainer Luis Enrique had ook een doelpunt van zijn talisman verwacht. 'Het is raar dat Kylian daar niet scoorde, maar het is voor de statistieken. Ik vond hem in aanvallend én verdedigend opzicht goed. Hij deed veel dingen goed en stond aan de basis van veel gevaarlijke momenten.'