PSG meldt zich in top van Frankrijk na zuinige zege op Rennes

Paris Saint-Germain bezet door een overwinning op Rennes de derde plaats in de Ligue 1. De ploeg van Luis Enrique zegevierde met 1-3.

Rennes
Rennes
1 - 3
PSG
PSG

PSG kent allesbehalve een vlekkeloze seizoensstart en gleed al drie keer uit. De Fransen verloren één keer, maar de drie remises zorgden wel voor een valse start in de Ligue 1, met als dieptepunt de Champions League-nederlaag tegen Newcastle United van deze week.

Op een kans van Kylian Mbappé na was de start van PSG tegen Rennes matig. Kansen waren spaarzaam, maar in een tijdsbestek van vier minuten wisten de bezoekers uit Parijs wel twee keer toe te slaan. Eerst via een knal van Vitinha, die de bal vanaf de zestienmeter in het Rennes-doel roste, en daarna via een kopbal van Achraf Hakimi.

De opleving van PSG was van korte duur, want veel verder dan dat kwamen de Parijzenaars niet. Het stelde Rennes in staat om de wedstrijd kort na rust weer spannend te maken via Amine Gouiri, maar net toen het weer spannend werd, haalde PSG de trekker opnieuw over. Hakimi, de maker van de 0-2, bediende Randal Kolo Muani en hij vuurde af.

Diezelfde Kolo Muani dacht PSG vijf minuten later in veilige haven te schieten, ware het niet dat zijn tweede doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. Ondanks dat de vierde Parijse treffer niet meer viel, kwam de zege van PSG nooit echt in gevaar omdat het beste bij Rennes er al een tijdje af was. En ook bij Mbappé, die voor open doel een levensgrote kans op 1-4 onbenut liet.