Fenomeen Lewandowski maakt zelfs het onhaalbare haalbaar

Reacties

Robert Lewandowski is op weg om dit Bundesliga-seizoen geschiedenis te schrijven. De 32-jarige spits van Bayern München heeft na zijn hattrick van zaterdag tegen Borussia Dortmund al 31 keer gescoord. Het record van Gerd Muller kwam daardoor verder in zicht.

Fenomeen Lewandowski maakt zelfs het onhaalbare haalbaar
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Müller deed in het seizoen 1971/72 iets waarvan men dacht dat het nooit meer geëvenaard zou worden. De legende van Bayern scoorde veertig keer in één Bundesliga-seizoen en vestigde zo een record. Een record dat, zoals het er nu naar uitziet, bijna vijftig jaar later verbeterd gaat worden. De teller van Lewandowski liep zaterdag verder op. Eerst de 1-2, toen de 2-2 en als kers op de taart de 4-2 in Der Klassiker tegen Dortmund.

Lewandowski staat na 23 wedstrijden - hij miste er één omdat hij rust kreeg - op 31 doelpunten. De Poolse spits heeft nog tien wedstrijden over om net zo veel goals te maken. Voor menig spits is dat een flinke uitdaging, maar Lewandowski lijkt er niet wakker van te liggen. Want waar hij na 24 speelrondes op 31 goals stond, had Müller er in 1972 'pas' 26 in liggen na zo veel duels. Opta Sports rekende al uit dat de spits met dat aantal in 52 van de 57 Bundesliga-seizoenen topscorer zou zijn geweest.

De Gerd Müller-index:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De spits van Bayern gaat eerst zijn eigen record verbeteren. Vorig seizoen maakte Lewandowski 34 goals in 31 wedstrijden. Daarna komt de prestatie van Müller in zicht. Op de topscorerslijst aller tijden in de Bundesliga heeft de Pool bijna de tweede plek in handen. Lewandowski staat nu op 267 Bundesliga-goals, terwijl Klaus Fischer er 268 maakte.

Gerd Müller heeft op de eeuwige topscorerslijst overigens nog een ruime voorsprong (365 goals). Ook leidt hij het klassement van het aantal hattricks in de Bundesliga. Müller maakte er in zijn carrière liefst 32. Lewandowski staat na zaterdag op twaalf. Misschien dat Lewandowski het vaker tegen Dortmund moet opnemen, want geen speler in de Bundesliga-historie scoorde zo vaak tegen die club als de spits van Bayern (19 keer in 14 duels).

Bayern-trainer Hansi Flick kon zijn geluk niet op na de hattrick van Lewandowski. 'Het belangrijkste is dat we als team succes boeken. Drie goals zijn altijd goed. Dat we het ook nog over het record kunnen hebben, maakt het nog mooier', zei Flick tegen de Duitse pers. 'Op dit moment is het zo dat we snel gestraft worden als de tegenstander een kans krijgt. Maar ik bekijk het positief. We hebben laten zien dat we het niet toestaan dat tegenstanders hier punten weghalen. Met wat geluk aan het eind, maar de zege was verdiend.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.