Fenomeen Dost toont meteen zijn klasse in Frankfurt

Bas Dost heeft een mooie rentree in de Bundesliga beleefd. De spits bekroonde zijn comeback in Duitsland met een belangrijk doelpunt tegen Fortuna Düsseldorf.

Eintracht Frankfurt
2 - 1
Fortuna Düsseldorf

In dienst van VfL Wolfsburg had Dost tussen 2012 en 2016 al 45 keer gescoord in Duitsland, daarna zette de Nederlander zijn indrukwekkende scoringsdrift door in dienst van Sporting Portugal. Na een lange onderhandeling tekende Dost maandag bij Eintracht Frankfurt.

De lange goaltjesdief had grote plannen in het shirt van Eintracht, maar de nieuwe nummer 9 van de club begon op de bank tegen Fortuna Düsseldorf. Bij zijn presentatie had Dost de fans beloofd dat hij ging scoren, die belofte loste hij binnen vijftien minuten in.

Na rust kwam de Plattfuss-Bomber in het veld, toen Eintracht op een 0-1 achterstand stond. Rouwen Hennings had Fortuna Düsseldorf tien minuten voor rust op voorsprong gekopt. Ook Dost scoorde met het hoofd, zoals hij dat in Portugal jaren achtereen deed. Van dichtbij knikte hij binnen na een voorzet van Gonçalo Paciência.

De Portugese spits was vijf minuten voor tijd verantwoordelijk voor de eerste voorsprong van Eintracht. Dost was de bliksemafleider in een vlotte aanval, die van dichtbij werd gepromoveerd tot doelpunt door Paciência. Die voorsprong gaf de thuisclub niet meer weg, waardoor Eintracht met zes punten aansluit bij Borussia Dortmund en SC Freiburg, de nummer vijf en zes van de Bundesliga.