Fenomeen Agüero blinkt uit op eigen feestavond

Manchester City heeft de volgende ronde van het toernooi van de League Cup bereikt middels een eenvoudige overwinning op Southampton. Het werd in het Etihad Stadium in alle opzichten de avond van Sergio Agüero.

Manchester City
3 - 1
Southampton
Southampton

Na de beschamende 0-9 nederlaag tegen Leicester City in de Premier League reisde Southampton met knikkende knieën af naar Manchester voor een uitwedstrijd tegen City. Manager Pep Guardiola van de topclub gaf enkele grote namen rust, waardoor talenten als Angeliño, Phil Foden en debutant Thomas Doyle een kans kregen. Ook met die nieuwe namen was City veel te sterk voor Southampton. Op aangeven van Bernardo Silva opende Nicolás Otamendi met een rake kopbal de score in de twintigste minuut. Zeven minuten voor rust werd het 2-0 toen Aguëro helemaal werd vrijgelaten na een voorzet van Kyle Walker. De Argentijn fleurde zijn 350ste wedstrijd voor City op met een doelpunt, alweer zijn 242ste voor de club.

Het werd nog mooier voor Agüero. In de tweede helft was de doelpuntenmachine namelijk de maker van de 0-3, door van dichtbij binnen te tikken na een van richting veranderde voorzet. Het was een zeldzaam hoogtepunt in een tweede helft waarin City het wel geloofde. Jack Stephens redde met een rake kopbal uit een corner zelfs nog de eer van Southampton (3-1). Een andere tegenvaller voor City was het geblesseerd uitvallen van Angeliño, de ex-PSV'er werd in de 79ste minuut afgelost door John Stones.

Burton Albion
1 - 3
Leicester City

Leicester City trad net als Manchester City niet met de sterkste elf aan. De Premier League-revelatie van dit seizoen klaarde ook zonder enkele vaste waarden vrij eenvoudig de klus tegen Burton Albion, dat uitkomt op het derde niveau van Engeland. Na een heerlijke aanval opende Kelechi Iheanacho al in de zevende minuut de score op aangeven van Youri Tielemans. Diezelfde Tielemans maakte zelf de 0-2 na een uitstekende voorzet van landgenoot Dennis Praet.

Een blunder van Danny Ward, die speelde omdat Kasper Schmeichel rust kreeg, bracht de spanning terug. De keeper liet een simpel houdbaar schot van Liam Boyce door zijn handen glippen: 1-2. Leicester City speelde dusdanig laks, dat manager Brendan Rodgers zich genoodzaakt zag om na rust James Maddison en Harvey Barnes in te brengen om een afgang te voorkomen. Maddison had de opdracht van zijn trainer uitstekend begrepen en zorgde vlak voor tijd voor de 3-1 door een voorzet van Demarai Gray in de verre hoek te schieten. Zo mag Leicester ook in de strijd om de League Cup hopen op zilverwerk.

Everton
Everton
2 - 0
Watford
Watford

Na een bedroevende eerste helft, ontbrandde het duel tussen Everton en Watford - waar Daryl Janmaat op de bank zat - na rust pas echt. Zonder Moise Kean, het Italiaanse supertalent werd na weer een teleurstellende prestatie al in de rust gewisseld, drong Everton nadrukkelijk aan. Andre Gomes en Michael Keane kregen goede kansen en Alex Iwobi en Lucas Digne raakten zelfs het aluminium, voordat het in de 72ste minuut eindelijk raak was. Mason Holgate maakte zijn eerste doelpunt ooit voor Everton door uit een voorzet van Theo Walcott doelman Heurelho Gomes te passeren: 1-0. In de extra tijd werd het zelfs nog 2-0 via Richarlison, waardoor Everton eindelijk weer eens kon juichen. Een welkome opsteker voor de flink onder vuur liggende manager Marco Silva.