Fenerbahçe werkt met scorende Janssen aan doelsaldo en blijft dromen

Fenerbahçe heeft maandagavond weinig heel gelaten van hekkensluiter Karabükspor. Invaller Vincent Janssen verzorgde de kers op de taart, door in blessuretijd de 0-7 binnen te schieten.

De wedstrijd was geen moment spannend. Fenerbahçe kwam al binnen twee minuten op voorsprong, dankzij een eigen doelpunt van Anton Kravchenko, en stond bij rust al met 0-4 voor. Fernandao (2x) en Aatif Chahechouhe waren in de eerste helft trefzeker en de 0-3 van Fernandao (halve omhaal) en de 0-4 van Chahechouhe (fraaie individuele actie in het strafschopgebied) waren van grote schoonheid.

Kort na rust ramde Roberto Soldado de 0-5 binnen en de spits maakte na ruim een uur plaats voor Janssen. Naast de Nederlander kwam ook Nabil Dirar als invaller het veld in en hij zorgde met een heerlijke knal voor de 0-6. Dat leek lange tijd het slotakkoord te gaan worden, maar diep in blessuretijd maakte Janssen toch nog zijn vierde competitietreffer van dit seizoen. Na een zelf opgezette combinatie kon de aanvaller van dichtbij binnenschieten.

Met de ruime overwinning doet Fenerbahçe goede zaken in de top van de ranglijst. Met nog een duel te gaan in de Süper Lig staat de ploeg van Kocaman nu tweede en aan het einde van de rit zou dat een ticket voor de tweede voorronde van de Champions League betekenen. Fenerbahçe kan ook nog kampioen worden, maar dan heeft het hulp nodig: de achterstand op Galatasaray bedraagt drie punten. De koploper speelt zondag uit tegen Göztepe, terwijl Fenerbahçe eindigt met een thuiswedstrijd tegen Konyaspor.