Felle Guardiola: 'Niemand heeft ons geholpen'

Reacties

Pep Guardiola vindt niet dat zijn prestaties met Manchester City minder waardevol zijn geworden door de straf die de UEFA tegen de club heeft uitgesproken.

Felle Guardiola: 'Niemand heeft ons geholpen'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 1
Manchester City
Manchester City

Zoals bekend worden The Citizens de komende twee seizoenen geweerd uit Europa vanwege het overtreden van het Financial Fair Play-reglement.

'Ik weet hoe hard we hebben gewerkt en ik ben zó trots op wat we hebben neergezet in al die jaren', vertelde Guardiola vrijdag tijdens een persconferentie richting de kraker tegen Leicester City van zaterdag. 'Er is niemand die ons de afgelopen jaren heeft geholpen. We hebben er elke dag opnieuw, elke wedstrijd weer, hart en ziel ingestoken. Niets kan dat veranderen.' Guardiola voegde er wel aan toe dat hij 'niet kan veranderen wat mensen denken.'

In 2014 leken The Citizens in deze inmiddels beruchte zaak nog weg te komen met een boete van 63 miljoen euro voor het overtreden van financiële regels. Ook mocht het destijds minder spelers inschrijven voor de Champions League-campagne. Dat gesloten dossier is opnieuw geopend door publicaties in Der Spiegel.

Man City wordt nu gestraft voor een overtreding uit 2014, twee jaar voor het aantreden van Guardiola. De Catalaan maakte eerder al duidelijk dat hij de club hoe dan ook trouw blijft, ook als het beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS niets uithaalt. 'Dit is echt nog niet voorbij. We zijn in beroep gegaan en zullen zien wat er gebeurt.'

Leegloop bij City? 'Ze hebben de boel belazerd en moeten gestraft worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.